loading
close
SON DAKİKALAR

Savcı İmamı da İfşa Etti

Savcı İmamı da İfşa Etti
Tarih: 23.02.2012 - 11:26
Kategori: Gündem

68 milyon TL’lik yolsuzluk yapmakla suçlandığı iddianamede tartışma yaratacak bölümler yer aldı

Kayseri Şeker Başkanı’nın suç örgütü kurarak 68 milyon TL’lik yolsuzluk yapmakla suçlandığı iddianamede tartışma yaratacak bölümler yer aldı. İmam A.Ç’nin suçla hiçbir ilişkisi olmamasına rağmen, bazı kadınlarla ilişkisini gösteren kayıtlar da iddianameye girdi. Savcı bu kayıtları “yozlaşmanın boyutunun anlaşılabilmesi” için iddianameye aldığını söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ve ailesinin suç örgütü kurarak 68 milyon TL’lik yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla açılan ve vali yardımcısı, başbakanlık müfettişi, hakim, savcı ve emniyet müdürlerinin suç örgütü ile ilişkilerinin anlatıldığı iddianamede tartışma yaratacak bölümler yer aldı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, Vedat Ali Özışık ile kardeşlerinin fabrika kaynaklarını kendi hesaplarına kullandıkları anlatılırken “Soruşturma kapsamında telefon dinlemelerinin devamı sırasında özellikle suç örgütü yöneticileri Vedat Ali Özışık, Cengiz Özışık, Savaş Özışık ve örgüt üyelerinden A.Ç’nin değişik illerden çok sayıda kadın ile günlük-haftalık ya da sürekliliği olan ilişkiler yaşadığı görüldüğü” belirtildi.

‘Yozlaşma anlaşılsın’

Özışık kardeşlerin kadınlarla ilişkileri ile yolsuzluk arasında bağ kurarak iddianamede yer veren savcının, dosyada herhangi bir çıkar elde etmediği belirtilen imam A.Ç’nin ilişkilerinin “yozlaşmanın boyutunun anlaşılması” gerekçesiyle soruşturması ise dikkat çekti. İddianamede Kayseri’de merkezi bir caminin imamlığı görevinde bulunan A.Ç’nin Vedat Ali Özışık’ın yönetim kurulu başkanlığından alınmasına ilişkin yönetim kurulu üyelerinin aldığı kararın Ticaret Sicil Gazetesi’ne tescil edilmemesi ve bunun ardından açılan davalarda bazı yargı mensuplarıyla görüştüğü ve “yargı görevini yapanı etkileme” suçunu işlediği anlatıldı.

Kadınlar da ifade verdi

A.Ç’nin, bir alışveriş merkezinde ünlü bir giyim markasını işlettiği, bu mağazaya kamu görevlilerinin sık sık gelmesini fırsata çevirerek kamu görevlileri ile sıcak bir diyalog kurduğu ancak bunu kötüye kullandığı ileri sürülen iddianamede şöyle denildi: “Şüpheli A.Ç’nin fabrikadaki yolsuzluk eylemlerinden somut olarak bir çıkar elde ettiği tespit edilememiş olmakla birlikte, tescil sağlama konusundaki çabası sürecindeki eylemleri ile Özışık ailesi şüphelilerin yönetimde kalmalarını (sağlaması) çok önemlidir. A.Ç’nin teknik takip çalışmaları sırasında farklı kadınlarla ilişkiler yaşamış birisi olup, suç örgütündeki yozlaşmanın boyutunun ve vahim durumun anlaşılabilmesi için yaptıkları önemli görülmüş ve iddianamemizde yer vermek gerektiği sonucuna varılmıştır.” İddianamede A.Ç’nin suçla hiçbir ilgisi olmadığı halde ilişki kurduğu kadınlarla yaptığı tamamen özel telefon görüşmelerine yer verildi. Ayrıca bu kadınların savcılıkça alınan ifadeleri de iddianamede yer aldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan yolsuzlukları açıklamasıyla bir anda ülke gündemine oturan yolsuzluk dosyasına ilişkin belediye görevlilerinin suç işlemediği iddiasıyla rapor hazırlayan dönemin Kayseri Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin de iddianamede “örgüt üyesi” olmakla suçlandı. Erçin ve Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Kılınçer’in örgüte bilgi sızdırdıkları ileri sürülen iddianamede yolsuzluk iddialarıyla ilgili takipsizlik kararı veren dönemin Kayseri Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Dalan’ın da adı aracını suç örgütü üyelerine tamir ettirdiği iddiası ile yer aldı. Eski Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in de şüpheliler arasında yer aldığı iddianamede, suç örgütünün hakim ve savcılarla olan yakın ilişkileri, bazılarını Avusturya ve Kıbrıs’a tatile gönderdikleri ve davaları etkilemeye teşebbüs ettiklerine ilişkin tespitlerin bir dosya halinde HSYK’ya bildirildiği belirtildi.

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluklarla ilgili hazırlanan iddianamede, İmam Ali Çamlı’ın adı tutuksuz sanıklar içinde yer alıyor. Çamlı, ‘Şeker’ operasyonu yapılana kadar Kayseri’nin merkezinde bulunan tarihi Hunat Camii’nde imamlık yapıyordu. Bu operasyondan sonra gözaltına alınınca imamlıktan istifa etti. Sıcak kişiliği ile Kayseri’nin bilinen simalarından olan Çamlı, Kayseri’nin en büyük alış veriş merkezi Kayseri Park’ta da bir erkek giyim mağazasına ortak. İddinamade bütün görüşmelerin de bu mağazada yapıldığı iddia ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları