loading
close
SON DAKİKALAR

Savcılıktan haklarını arayan işçiler hakkında 'gözaltına alın' talimatı

Savcılıktan haklarını arayan işçiler hakkında 'gözaltına alın' talimatı
Tarih: 06.07.2018 - 15:01
Kategori: Sendika

Meydan AVM yönetimi, haklarını arayan Real direnişçilerinin eylemini yasaklamaya çalıştı. Meydan AVM yönetimi savcılıktan işçilerin eyleminin engellenmesini istedi. Savcılık işçlerin gözaltına alınması talimatını verdi.

Nakliyat İş Sendikası yaptığı açıklamada MEYDAN AVM’nin savcılığa başvurarak, işçilerin eylemlerinin engellenmesini istediği belirtildi.

SAVCILIKTAN İŞÇİLERİ GÖZALTINA ALIN TALİMATI

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugün Makro/Uyum ve Real Direnişçileri her zaman olduğu gibi AVM içerisinde bulunan MİGROS ve MEDİA MARKT mağazalarının önünde eylem yapmak için MEYDAN AVM’ye gittiler.

Ancak MEYDAN AVM girişinde polis barikatı ile karşılaştılar. Çünkü MEYDAN AVM’nin Yönetimi Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunarak AVM içerisinde eylem yapılmasına izin vermemelerini istemiştir. Bunun üzerine de savcılık AVM içerisinde eylem yapılması durumunda bütün işçilerin gözaltına alınma emrini vermiştir. AVM içerisine TOMA, kapı girişinde iki otobüs çevik kuvvet polisi ve fazladan özel güvenlikçileri sadece hakkını istediği için eylem yapan işçinin karşısına çıkarttılar. Bu kararı aldıran MEYDAN AVM yetkililerini kınıyoruz. Dünden beri sendikamızı arayan AVM Operasyon Müdürü ve Ümraniye Emniyeti bugün için ‘eyleme gelmeyin-eylem yapmayın’ gibi ifadeler kullanarak AVM yönetiminin daha önce yapılan eylemden çok rahatsız olduğunu ve bu nedenle şikayetçi olacağını ifade ettiler"

Savcılığın kararının ardından bugün işçilerle birlikte Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu MEYDAN AVM önüne gitti.  Burada yapılan basın açıklamasında “11 aydır tamamen barışçıl bir şekilde eylem yapan Real Direnişçilerinin ve yaklaşık 1 aydır direnişe başlayan Makro/Uyum işçilerinin sadece tek bir talepleri vardır. O da yasal hakları olan ve ödenmeyen kıdem tazminatlarının ödenmesi. Sadece bunun için aylardır mücadele veriyorlar ve vermeye de devam edecekler. Baskılar, gözaltılar bu güne kadar bu mücadeleye engel olmadı bundan sonrada engel olamayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“BU ZULME İŞÇİ DÜŞMANLIĞINA ORTAK OLMAYIN”

Küçükosmanoğlu ise burada yaptığı konuşmasında gözaltı kararını eleştirerek, bu mücadelenin ekmek ve emek mücadelesi olduğunu belirtti. Küçükosmanoğlu gerek Metro-Media Markt ve MİGROS’un yasalara göre işçilere nakden ödenmesi gereken yasal kıdem tazminatlarını ödemediklerini, ödenmeyen bu tazminatlardan da sorumlu olduklarını söyledi.

Direnişçilerin bir taraftan ekmek mücadelesi verirken bir taraftan da sarı sendikacılığa karşı mücadele ettiğini söyleyen Ali Rıza Küçükosmanoğlu işçilerin yasal haklarını gasp eden MİGROS, METRO ve MEDİA MARKT’tan işçiler haklarını alıncaya kadar alış veriş yapmama çağrısında bulunarak “bu zulme, işçi düşmanlığına ortak olmayın” diye konuştu. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları