loading
close
SON DAKİKALAR

Sayıştay 4 yıl boyunca uyarmış TMSF dinlememiş: ATV, Sabah grubunun satışından alınması gereken 6.4 milyon TL buhar oldu!

Sayıştay 4 yıl boyunca uyarmış TMSF dinlememiş: ATV, Sabah grubunun satışından alınması gereken 6.4 milyon TL buhar oldu!
Tarih: 03.10.2019 - 11:20
Kategori: Gündem

Gazeteci Mustafa Hoş, 2018 Sayıştay raporuna yansıyan ATV-Sabah grubunun satışında oluşan zararı aktardı.

Mustafa Hoş, Babıali Tv'de yaptığı Durum programında Sayıştay'ın TMSF'yi ATV-Sabah grubunun ve Samandıra baskı tesislerinin satışından elde edilen KDV matrahından kalan paranın tahsil edilmesi konusunda 4 yıl boyunca uyardığını ancak TMSF'nin parayı tahsil etmediğini söyledi.

Hoş, TMSF'nin parayı tahsil etmediği dönemde Çalık Grubu'nun o zamanki CEO'sunun Berat Albayrak olduğunu hatırlattı.

Mustafa Hoş'un Sayıştay raporuna dayanarak yaptığı açıklama şöyle:  

"Sayıştay, '2014-2015-2016 ve 2017'de denetim raporlarında yer aldı, fona intikal etmeyeceği belli olan ipotek alacakları, KDV matrahı kapsamında olan alacaklar statüsünde yer alacağı için ihale alıcılarından tahisli gerekmektedir' diyor. İhaleyi yaptığınız yerlerden KDV'yi alın, diyor Sayıştay. Şöyle diyor: ATV, Sabah ve Samandıra tesisleri, o da yine Sabah'a aitti, satış ihaleleri için bahsi geçen bu üsülden farklı bir yöntem izlenmiştir. Buna göre vergiyi doğuran olay sırasında istisna kapsamında olmayıp, KDV matrahına dahil olan tutarlar (ipotek alacakları), fon tarafından temlik alınarak sonradan istisna kapsamına dahil edilmiş ve vergi kaybına neden olunmuştur. Her şeyi çok net söylemiş. Bunu size 2014-2015-2016-2017'de de söyledik, diyor. TMSF tüm bu uyarılara rağmen bu parayı tahsil etmiyor. ATV, Sabah ve Samandıra baskı tesislerinin satışından alınması gereken toplam para, 6.490.628,88 TL. Tahsil edilemedi bu para. Sonra tekrar uyarıyor almazsanız zaman aşımına gidecek diyor. Uyarı yapılıyor. Zaman aşımı oluyor, bu para gitti. Neden alınmıyor bu para? ATV-Sabah'ı o yılda Çalık Grubu almıştı. Çalık grubunun o zamanki CEO'su kimdi, Berat Albayrak. Berat Albayrak şu an ekonominin başındaki isim. Aynı zamanda Tayyip Erdoğan'ın damadı. TMSF şimdi cumhurbaşkanlığına bağlı. TMSF'ye hesap sorması gereken Tayyip Erdoğan. TMSF'ye niye 'parayı almadın, devleti zarara uğrattı, demesi lazım. Parayı damadının başında olduğu Çalık grubunudan alacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları