loading
close
SON DAKİKALAR

Sayıştay'ın İBB'nin süt dağıtımına ilişkin kararına CHP'li Günaydın'dan tepki: 'Haksız ve yersizdir'

Sayıştay'ın İBB'nin süt dağıtımına ilişkin kararına CHP'li Günaydın'dan tepki: 'Haksız ve yersizdir'
Tarih: 07.12.2021 - 09:57
Kategori: Gündem

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Halk Süt uygulamasını mevzuata aykırı bulmasını eleştirdi.

İBB’nin 2020 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu yayımlandı. Raporda, İBB’nin çocuklara ücretsiz Halk Süt dağıtmasının, “sütler ihalesiz olarak alındığı ve doğrudan işlendiği için” mevzuata aykırı olduğu savunuldu. Sayıştay'ın 2019 raporunda da benzer bir tespit yer almıştı. İBB, bugüne dek çocuk nüfusunun fazla olduğu Bağcılar gibi birçok ilçede, 100 bini aşkın çocuğa ücretsiz süt dağıttı.

Sayıştay raporunu değerlendiren CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Gökhan Günaydın, Sayıştay'ın kararına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı video ile açıklamada bulundu. Açıklamasında kamu yararına uygun bir iş yapıldığını belirten  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın şu ifadeleri kullandı:

"Diyor ki Sayıştay sütü ihalesiz alıyorsunuz ve işliyorsunuz, dolayısıyla bu mevzuata aykırıdır. Sanki burada İBB yasaya aykırı bir iş yapıyormuş gibi bir izlenim doğmasın. Biz sütü üreticilerden alıyoruz. İhalesiz süt aldığımız yer bizatihi üreticinin kendisidir. Peki Kamu İhale Kanunu üreticilerden yapılan alımlarda idareye ihalesiz ve doğrudan mal alma yetkisi tanımış mı? Evet tanımış.  Kanun koyucu bunu koyarken hangi üstün kamu yararını gütmüş? Üreticilerin hak ve çıkarlarını koruma gibi bir amacı gütmüş. İBB’nin yaptığı Kamu İhale Kanunu’na uygundur.

Sütü işleyen İBB değil, İstanbul Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’dir. Çünkü alının bu süt çocuklara dağıtılmadan evvel uzun süreli dayanıklı hale getirilmektedir. Ve daha sonra 130 bin çocuğun kapısına bir bardak süt olacak şekilde dağıtılmaktadır.

Bu uygulamanın neresi yanlış olabilir? Tümüyle kamu yararına uygun bir iş yapılmaktadır. Sayıştay’ın eleştirisi haksızdır ve yersizdir."

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları