loading
close
SON DAKİKALAR

SDG: ABD bize verdiği sözü tutmayarak bölgeden çekildi

SDG: ABD bize verdiği sözü tutmayarak bölgeden çekildi
Tarih: 07.10.2019 - 10:12
Kategori: Gündem

ABD'nin "Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik düzenleyeceği operasyona katılmayacağız" açıklamasının ardından YPG'nin de bağlı olduğu SDG'den açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre SDG, ABD askerlerinin Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırından içeriye doğru çekilmeye başladığını duyurdu. ABD'nin kendilerine verdiği sözü tutmadığını söyleyen SDG, operasyona karşı bulundukları alanları koruyacaklarını ilan etti.

Beyaz Saray, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine bir harekat düzenleyeceğini ve ABD güçlerinin söz konusu bölgede bulunmayacağını açıklamış, ardından ABD ve IŞİD karşıtı koalisyon güçleri sabah saatlerinde sınır noktalarından çekilmeye başlamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada "Suriye’deki krizin başından beri bu ülkenin toprak bütünlüğünü destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Suriye’ye de huzur, barış ve istikrarın gelmesine katkı sağlayacağız," açıklamasında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları