loading
close
SON DAKİKALAR

SDG komutanı Kobani: İstiklal'de bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kişinin üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü

SDG komutanı Kobani: İstiklal'de bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kişinin üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü
Tarih: 23.11.2022 - 14:41
Kategori: Gündem

13 Kasım'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in ailesinin radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'le bağlantıları olduğunu iddia etti.

Ankara'nın terör örgütü olarak nitelendirdiği Suriye Demokratik Güçleri'nin komutanı Mazlum Kobani, 13 Kasım'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir'in ailesinin radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'le bağlantıları olduğunu iddia etti.

Al Monitor'den Amberin Zaman'a konuşan Kobani, "Bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kişinin üç kardeşi IŞİD için savaşırken öldü. Biri Rakka'da, diğeri Münbiç'te, üçüncüsü ise Irak'ta" dedi. 

Albashir'in kardeşlerinden birinin de Suriye Afrin'de Türkiye'nin desteklediği Esad karşıtı muhalif gruplardan birinde komutan olduğunu öne süren Kobani, "Bu kadın üç farklı IŞİD savaşçısıyla evliydi ve ailesi Halep'ten" diye konuştu. 

Kobani, "Çok araştırma yaptık ve bu saldırının Türkiye'nin kontrolünde çalışan Suriyeli muhalif gruplar tarafından yapıldığı sonucuna vardık" ifadelerini kullandı.

Kobani, "Bu saldırıyla hiçbir bağlantımız yok, böyle bir politikamız da yok" dedi.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları