loading
close
SON DAKİKALAR

Sebze-meyve fiyatları uçuyor

Sebze-meyve fiyatları uçuyor
Tarih: 12.02.2012 - 17:45
Kategori: Ekonomi

Kurban Bayramı yaklaştıkça, başta domates olmak üzere sebze ve meyve fiyatları yüzde 30 oranında yükseldi

Kurban Bayramı, kurbanlıklardaki fiyat artışı kadar sebze ve meyve fiyatlarındaki artışta vatandaşı zorlayacak. Başta domates, biber ve patlıcan olmak üzere sofraların vazgeçilmezi bir çok ürününün, bir önceki haftaya göre bayram döneminde yüzde 30’a varan fiyat artışı bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Şube Müdürü Rıza Uysal, geçen yılın aynı dönemine göre meyvede yüzde 15, sebze çeşitlerinde ise yüzde 2’lik bir artışın söz konusu olduğunu söyledi.

Bayram döneminde yaşanacak talep yoğunluğuna bağlı olarak üreticinin ürününü hale getirmesi halinde bir sıkıntı yaşanmayacağını belirten Rıza Uysal, özellikle biber ve patlıcan fiyatlarındaki yüzde 25’i bulan artış olacağına dikkati çekti.

Bayramda yaş meyve sebze fiyatlarında yüzde 20-30 oranlarında artışlar beklediklerini dile getiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yaş Meyve Sebze Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Küçükoğlu, bayramda talep artışının çok yüksek olacağı ve ürün girişinin hale azalmasından kaynaklı olarak da fiyatların yükselmesini beklediklerini söyledi.

Romanya ve Rusya’ya ihracatın başladığına da dikkat çeken Küçükoğlu, ihracattaki yoğun talebin de iç pazardaki fiyatların artmasına etki edeceğini açıkladı.

Antalya Hali’nde bazı ürünlerin kilo fiyatları ise şöyle: Domates 1.5 lira, salatalık 1 lira, patlıcan 2.5 lira, sivri 2.5 lira, çarli 2.5 lira, dolma biber 2 lira, kapya biber 2.5 lira, kaliforniya biber 4 lira.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları