loading
close
SON DAKİKALAR

Sedat Peker: Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gitmesi kit dağıtımı için değil, yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak içindi

Sedat Peker: Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya gitmesi kit dağıtımı için değil, yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak içindi
Tarih: 31.05.2021 - 15:10
Kategori: Gündem

Suç örgütü lideri Sedat Peker, "Erkan Yıldırım’ın Kolombiya’dan İzmir limanına gelecek olan 5 ton kokain yakalandıktan 4-5 ay sonra oraya gitmesi kit dağıtımı için değil, yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak içindi" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı 7. videoda uyuşturucu ticaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapmış, "Kokain önceden Kolombiya üzerinden geliyordu. 9 Haziran'da yakalandı. Yeni güzergah kurmak için Venezuella'ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım beyin oğlu ErkaM Yıldırım. Mal yakalandıktan sonra bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubatta gitti 4 gün kaldı" demişti.

Oğlu hakkındaki iddialara Binali Yıldırım yanıt vermiş, oğlu Erkam Yıldırım'ın Venezuela'ya test kiti ve maske yardımı götürdüğünü söylemişti.

Bugün Cumhuriyet'te yer alan bir habere göre, gümrük kayıtlarına göre ziyaretin öncesini de kapsayan üç aylık dönemde Türkiye’den Venezuela’ya hiçbir maske sevkıyatı yapılmadığı ortaya çıktı.

Venezuelalı gazeteci Roberto Deniz de geçtiğimiz günlerde DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Pandemi başladığından beri Çin'den veya Rusya'dan sağlık malzemeleri geldiğinden Venezuela hükümeti bu konuda çok propaganda yapmıştı. Ama Türkiye'den yardım geldiğini hatırlamıyorum. Araştırma yapılırsa ortaya çıkar. İster Türkiye, ister Venezuela tarafında olsun bu konuda ifadeleri vardır" demişti.

Sedat Peker, Venezuelalı gazetecinin konuşmasının yer aldığı haberi paylaşarak, "Eski başbakanlarımızdan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım ile ilgili açıklaması maalesef ki doğru çıkmadı. Gümrük kayıtlarında oraya giden kit ve maske yok" ifadelerini kullandı.

Peker, "Erkan (Erkam) Yıldırım’ın Kolombiya’dan İzmir limanına gelecek olan 5 ton kokain yakalandıktan 4-5 ay sonra oraya gitmesi kit dağıtımı için değil, yeni bir uyuşturucu rotası oluşturmak içindi" dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları