loading
close
SON DAKİKALAR

Şehirde moda rüzgarı-IFW 2011

Şehirde moda rüzgarı-IFW 2011
Tarih: 12.02.2012 - 20:07
Kategori: Kadın

İstanbul Fashion Week bugün başlıyor. Ünlü tasarımcıların IFW için yaptığı hazırlıklara bir bakalım...


Renkli görüntülerin yer alacağı defileleri izlemek üzere Hollywood yıldızlarının stil danışmanı George Blodwell ile ünlü oyuncu Darren Lee Darnborough ülkemize geliyor. ABD’li aktör, yönetmen ve senarist Matt Dillon, Tween defilesinde podyuma çıkarken, Elizabeth Jagger, Atıl Kutoğlu defilesinde göze çarpan isimler arasında...

Kısaca, IFW 2011'de neler olacak? Milliyet Cadde'nin hazırlamış olduğu bu güzel haberi sizlerle paylaşıyoruz.

Özgür Masur
Özgür Masur Fashion Week kapsamında ‘SADE-CE’ temalı 2012 yaz koleksiyonunun defilesi için özel sürprizler hazırladı. Şimdiye kadar koleksiyonu için birçok ünlü isimle çalışan Özgür Masur yıllardır hayranlığını gizlemediği Zuhal Olcay’la çalışmanın çok özel bir deneyim olduğunu söyledi. Zuhal Olcay defilede yer alacak video art gösterisinde arya söyleyecek.

Gül Ağış
Gül Ağış’ın Hammam Decadance adlı defilesi İstanbul Fashion Week kapsamında Tarihi Galatasaray Hamamı’nda gerçekleştirilecek. Ağış, hamamı haremde esaret altında yaşayan kadınların yalnızca bedenlerini değil, ruhlarını da arındırdıkları bir ibadethane, kırık dökük hayatlarını bir su dökünme süresince unuttukları bir kayıp cennet olarak yorumluyor.

Nur Fettahoğlu’nun modelliğini yaptığı fotoğraflar Tamer Yılmaz imzasını taşıyor. Defile, gümüş tepsilerde sunulacak akide şekeri ve keseler içinde kına ikramıyla son bulacak.

Tween
Tween 2012 ilkbahar-yaz koleksiyonun teması ‘Daha Çok Özgürlük!’ Koleksiyon seyahat eden, günlük koşuşturması içerisinde rahat kıyafetlerin eksikliğini hisseden erkeklere yönelik hazırlandı.

Defilede podyumda yüreyecek olan Matt Dillon kıyafet provası için gittiği Damat Tween Nişantaşı mağazasında özellikle Tween takım elbiselerinin tarzına uygun olduğunu dile getirdi.

Tuvanam
Tuvanam ilkbahar/yaz 2012 koleksiyonunun adı ‘No Sugar Added/Şeker İlavesiz’. Tuvana Büyükçınar konsepti “Zorlamadan ama özenli, kendi doğal yapısı korunmuş, sade ama iddialı.” diye açıklıyor.

Deri koleksiyonda ilk kez bir detay olmaktan çıkıp en sıra dışı haliyle karşımıza çıkacak. Podyumda “Çağla Şıkel, Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Selda Car ve Tuvanam’la özdeşleşen sürpriz bir isim olabilir” dedi.

Mehtap Elaidi                                                                                   
Mehtap Elaidi, ekim ayında Paris Moda Haftası’nda gerçekleştireceği defileyle tanıtacağı ‘İstanbul Tılsımları’ (Istanbul Talismans) adlı 2012 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nun konsept sunumunu, İstanbul Moda Haftası kapsamında gerçekleştirecek.

Koleksiyon defilesini IFW’de sunan Elaidi, 1 Ekim’de de
11. yılına özel bir kutlamayla Paris’li moda severlerle buluşacak. Mehtap Elaidi, koleksiyonunu Eylül 2011’de İstanbul Moda Haftası’nın (IFW) resmi programı çerçevesinde Spoil’de sergileyecek.

Özlem Süer
İkinci sezonu için tasarım koltuğuna oturduğu Bossa ile ortak markası Jean D’Art Fashion Week’te 2012 yazını anlatıyor. Bu kez koleksiyonda erkek tasarımlarına da yer veren Jean D’Art by Ozlem Suer, heykelsi gladyatörlere adeta selam duruyor.

Uzun ve ihtişamlı etekler ve gece elbiseleri, bolerolar, uzun etekli ceketler, İspanyol paça pantolonlar, asimetrik parçalardan oluşan 35 parçalık koleksiyon Hollanda Başkonsolosluğu Sarayı’nda gerçekleştirilecek bir davetle sunulacak

Elizabeth Jagger podyuma çıkacak
Atıl Kutoğlu bu yıl koleksiyonunda lüks hippi temasını işliyor. Defilede Elizabeth Jagger podyuma çıkacak. Kutoğlu, Jagger için “Modelliğe başladığı ilk yıllarda New York’ta düzenlediğim defilede podyuma çıkmıştı.

2003 yılıydı. Kıyafetlerimi özel hayatında da giyiyor. İstanbul’a ilk kez geliyor” dedi.

Gamze Saraçoğlu                                                                              

 
Gamze Saracoğlu 2012 ilkbahar/yaz koleksiyonunda Kubrick’in unutulmaz filmlerinden ‘Space Odyssey’ serisinden ilham alıyor.

Futuristik çizgileri elişçiliği detaylarıyla yorumlayan Gamze Saraçoğlu, Kubrick’e Övgü koleksiyonunda ise yine özel hasır tekniğini detaylara taşıyor. Bu koleksiyonda ilk kez abiye parçalarının da farklı yorumlarını göreceğiz.

Deniz Kaprol
IFW’de yine farklı bir kurguyla yer alacak. Görüşlerini aldığımız Kaprol,“Defilenin temasını ben 6 ay önceden oluşturdum aslında. İnsan zihninin içerisinde olup bitenleri her zaman merak ettiğim için, bunu görsel bir anlatıma dönüştürmek istedim” dedi.

‘Şato’ isimli defile için Mehmet Turgut konseptin fotoğraflarını ve filmini hazırladı. Alexander Kokoskeriya defilenin styling’ini ve kreatif direktörlüğünü yapıyor. Oben Budak defile anında canlı olarak çalıyor olacak.

Niyazi Erdoğan
İstanbul Fashion Week’te ilk solo defilesini sunacak genç tasarımcı Niyazi Erdoğan, bu defa ‘Sünnet’ temasını podyuma taşıyor. Toplumumuzda olgunlaşma, erkekliğe adım atma gibi anlamlar atfedilen bu ritüelden hareketle Erdoğan, bir anlamda moda tasarımcısı kariyerinin çocukluk dönemine veda ederek olgunluk çağına “Merhaba” diyor.

Siluetlerini yine geçmişte arayan tasarımcı bu defa 20’li yıllara doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Jale Hürdoğan
Jale Hürdoğan, 2012 İlkbahar Yaz Koleksiyonu ‘Stigmatization’la İstanbul Fashion Week’de, Karma Defile-1 kapsamında yer alıyor.

Koleksiyonunda mutluluğun sembolü olarak gördüğü gökkuşağı renklerine yer veren Hürdoğan, kırmızıdan narçiçeğine, pembeden petrol mavileri ve açık hardal sarısına kadar geniş bir kartela sunuyor.

 

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları