loading
close
SON DAKİKALAR

Şeker-İş'ten tuhaf eylem: İşçiler fazladan 2 saat 'ücretsiz' çalışacak!

Şeker-İş'ten tuhaf eylem: İşçiler fazladan 2 saat 'ücretsiz' çalışacak!
Tarih: 29.04.2016 - 11:15
Kategori: Sendika

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök sektör sorunlarına dikkat çekmenin çözümünü 1 ay boyunca işçileri fazladan 2 saat ücretsiz çalıştırmada buldu.

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, “Şeker sektöründeki olumsuzluklara, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekmek amacıyla 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu tüm il ve ilçelerde 1 ay boyunca 2 saat ücretsiz fazla çalışma eylemi yapacağız” dedi.

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat düzenledikleri ortak basın toplantısı ile ilginç bir eyleme imza atacaklarını açıkladı. Şeker fabrikasında çalışan işçiler, şeker fabrikalarındaki üretimin devamlılığını sağlamak ve tüm şeker işçilerinin sesini kamuoyuna duyurmak amacıyla 1 ay boyunca ücret almadan her gün 2 saat fazladan çalışma eylemi yapacak.


“1 AY BOYUNCA 2 SAAT FAZLA ÇALIŞMA EYLEMİ KARARI ALINDI”

Bu sebeple ülke genelinde 25 kamu şeker fabrikasının bulunduğu tüm il ve ilçelerde bugünden itibaren 1 ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde 2 saat fazla çalışma eylem kararı alındığı açıklayan Gök konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şeker sanayi işçileri yaşanması olası olumsuzlukları bertaraf etmek, şeker sektöründeki olumsuzluklara, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan personel eksikliğine dikkat çekmek, gıda güvenirliği çerçevesinde halkımızı doğal pancar şekerine teşvik etmek, iş sağlığı ve işçi güvenliğine dikkat çekmek, amacıyla fabrikasında yeterli teknik bilgi ve tecrübeye sahip işçilerin sürekliliğinin sağlanması ile sektörün devamlılığını sağlamak amacıyla bugünden itibaren karar vericileri, siyasi partilerin temsilcilerini, pancar üreticilerini, besicileri, taşıyıcıları, esnafı ve tüm yöre halkını uyarmak ve bilgilendirmek için hiçbir ücret talep etmeden bugünden itibaren 1 ay boyunca fabrikanın tüm bölümlerinde 2 saat fazla çalışma eylem kararı almıştır."

“TÜRK-İŞ OLARAK BU EYLEMİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da Şeker-İş sendikasının eylemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak şunları dile getirdi:

“Bu eylem planında bir alışılmamış yöntem izlenecek. Bugüne kadar bilindiği gibi işçi eylemleri iş bırakma şeklinde gerçekleşiyor. Ama bu eylemde şeker-iş çalışanları 1 ay süreyle her gün fazla mesai almadan ikişer saat fazla çalışacaklar ve gönüllü olarak hiçbir kuruş fazla mesai ücreti talep etmeden sendikanın aldığı karar doğrultusunda daha fazla çalışacaklar. Bunu yaparken bir duyarlılığı sergilemek istiyoruz. Bunu yaparken ülke ekonomisine katkı sunacağız ve şeker sektörünün sorunlarını ortaya koyacağız. Yetişmiş insan gücünün yetersizliğini de ortaya koyacağız. Yıllardır bu sektöre işçi alınmıyor. Her yıl ortalama bin kişi de emekli oluyor. Bununla beraber bu yetersizlikten kaynaklı iş sağlığı güvenliğinin yetersizliği ortaya konulacak. Milli sanayi dediğimiz şeker pancarının çeşitliliğine olan duyarlılığımızı da sergilemiş olacağız. Bu bakımdan biz Türk-İş Konfederasyonu olarak Şeker-İş sendikamızın düzenlemiş olduğu bu eylem şeklini tam anlamda destekliyoruz. Bununla ilgili yapılabilecek, karşılaşılabilecek engellerinde karşısındayız. Bu eylemi biz yürekten destekliyoruz.”

İHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları