loading
close
SON DAKİKALAR

Sel felaketi sonrası açıklamada bulunan Murat Gerenli'den Lüleburgaz deresinin ıslahı için çağrı

Sel felaketi sonrası açıklamada bulunan Murat Gerenli'den Lüleburgaz deresinin ıslahı için çağrı
Tarih: 30.12.2021 - 09:44
Kategori: Gündem

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli Lüleburgaz'da yaşanan sel felaketi sonrası Lüleburgaz deresinin ıslahı için çağrıda bulundu.

28 Aralık akşamı Yıldırım Mahallesi Küme Evler mevkisinde vatandaşlar belediyenin iş makineleri ve askeri araçlarla tahliye edilirken Başkan Gerenli DSİ’ye tepki gösterdi.

Gerenli, “Belediyemiz yıllardır dere ıslahının yapılması için mücadele veriyor. Gerek Kırklareli, gerek Edirne Bölge Müdürlüğü, gerek de DSİ Genel Müdürlüğü düzeyinde sözlü ve yazılı başvurularda bulunduk. Eğer dere ıslahı yapılamıyorsa mal ve can güvenliğine zarar vermeyecek şekilde dere yatağının temizlenmesi dere seddelerinin yükseltilmesini talep ettik. Ancak ne yazık ki durum açık ve net bir şekilde görülüyor. Tek tesellimiz şu ana kadar can kaybımız olmaması. Ama artık dayanacak sabrımız kalmadı” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin en son 18 Ağustos’ta DSİ’ye yazılı başvuru yaptığını ancak DSİ’nin bu yazılı başvuruya yaklaşık 2 ay sonra 14 Ekim tarihinde yanıt verdiğini söyledi.

Gerenli; “Defalarca yapılan görüşmelerde son olarak 18 Ağustos 2021’de durumun aciliyeti yazılı olarak bildirildi. Ve bir an önce çözüm bulması talep edildi. Ancak ne yazık ki DSİ, yaklaşık 2 ay sonra bize verdiği cevapta dere ıslahı projesinin feshedildiğini bildirdi. Ama dere yatağının temizlenmesi ve dere seddelerinin yükseltilmesi konusundaki sorumuza yanıt alamadık” ifadelerini kullandı.

Gerenli, “Israrlı başvurularımız sonucunda kısa bir süre önce başlanan, bizden de destek istenen ve belediyemizin de destek olduğu dere yatağı temizleme çalışmaları son derece yavaş ilerlemekle birlikte geç kalınmış bir çalışmadır. Bu çalışma son derece yavaş ilerlemekle birlikte sorun çözümü için yetersizdir. Lüleburgaz Deresi’nin ıslahı ve köprülerin yapılması şarttır. Bu konuda, ileride daha büyük sıkıntılar yaşanmaması, can ve mal kayıplarının olmaması için yetkilileri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları