loading
close
SON DAKİKALAR

Sel felaketinde bir kayıp daha

Sel felaketinde bir kayıp daha
Tarih: 06.07.2012 - 16:28
Kategori: Gündem

Samsun'daki sel felaketinde ölü sayısı 11'e yükseldi...

Canik ilçesindeki Mert Irmağı'nın Karadeniz'e döküldüğü yerin açıklarında arama kurtarma çalışması yapan dalgıçlar, denizde bir erkek cesedi buldu.

Yapılan inceleme sonrası cesedin, kayıp olduğu bildirilen Mustafa Gazel'e ait olduğu tespit edildi. Kıyıdan çalışmaları izleyen Gazel'in yakınları göz yaşı döktü. Bandırma Plajı'na getirilen Gazel'in cesedi buradan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gazel'in 4 gün önce Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarının 300 metre aşağısında Mert Irmağı kenarında otomobiliyle evine gittiği ve bu sırada sele kapıldığı bildirildi. Gazel'in otomobili dün arama kurtarma ekipleri tarafından bulunmuştu.

Gazel'in selin meydana geldiği eski Sanayi Sitesi'nde kaportacılık yaptığı öğrenildi.

Sel sonrası yapılan arama-kurtarma çalışmalarında Kenan Yazıcı, Mücahit Yazıcı, Bedirhan Yazıcı, Hüseyin Yılmaz, Aziz Yılmaz, Emine Bütüner, Mihra Bütüner, Berkay Bütüner, Seher Özkan ve Mehmet Yaylacıoğlu'nun cesetleri
bulunmuştu.

Çiftçi ve esnaf perişan

Bu arada, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli, ilçede meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sonrası ilçede çiftçi ve esnafın olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Kefeli, yaptığı yazılı açıklamada, yağış ve fırtınanın ilçe ekonomisini olumsuz etkilendiğini belirtti.

Çarşamba'da 3 milyon liralık hasar oluştuğunu aktaran Kefeli, şunları kaydetti:

"Çarşamba'da aşırı yağış ve fırtına sonrası meydana gelen hasarın boyutu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Özellikle, Akçaaltı, Bayramlı, Kocakavak, Tilkili, Kızılot, Köklük, Uluköy, Durakbaşı, Aşağı Dikencik, Turgutlu, Damlataş ve diğer sahil köylerinde etkili olan fırtına, bu köylerdeki tarım arazilerine ciddi zararlar verdi. İlçemizde, yağışlar ve hortum denilebilecek boyutta bir fırtınanın yapmış olduğu hasarlar sonucu, sahil köylerimizde, başta fındık, kivi, elma ve şeftali gibi meyve bahçeleri olmak üzere, sebze ekili alanlar ile seralar büyük çapta zarar görmüştür.

İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarınca yapılan, hasar tespit çalışmaları sonucunda, söz konusu sahil köylerindeki yaklaşık 38 bin 700 dekar tarım arazisinin yüzde 38'i zarar görmüş olup, yapılan tespitlere göre hasarın takriben 3 milyon 200 bin lira civarında olduğu belirlenmiştir."

Başta çiftçi ve esnaf olmak üzere, ilçe ekonomisinin fırtına ve aşırı yağış sonrasında çok olumsuz etkilendiğini anımsatan Kefeli, Samsun genelinde yaşanan bu afet kapsamında, ekonomik yönden çok büyük zararlar meydana geldiğinden, KOSGEB ve Ziraat Bankası aracılığıyla, il genelindeki esnaf ve çiftçinin faizsiz kredi ile desteklenmesinin kayıpları bir nebze olsun hafifleteceğini aktardı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları