loading
close
SON DAKİKALAR

Selçuk İnan istikrar sembolü

Selçuk İnan istikrar sembolü
Tarih: 24.12.2011 - 13:31
Kategori: Spor

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun ilk yarısını lider bitiren Galatasaray'da en istikrarlı futbolcu yeni transferlerden Selçuk İnan oldu

Milli futbolcu, sarı-kırmızılı takımın ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçın tamamında 90 dakika sahada kalarak, toplam 1530 dakika forma giydi. 

Galatasaray’ın sezon başında Trabzonspor’dan renklerine kattığı başarılı futbolcu, istikrarının yanı sıra gol yollarındaki becerisiyle de takımına önemli katkı sağladı. Ligin ilk yarısında 4 gol kaydeden Selçuk İnan, 6 da asist yaptı. 

Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan’dan sonra ilk yarıda sahada en fazla kalan oyuncular Hakan Balta ve Tomas Ujfalusi oldu. Çek oyuncu Ujfalusi ile Hakan Balta, ligin ilk yarısında oynanan 17 maçın 16’sının tamamında görev alarak, 1440’ar dakika sarı-kırmızılı formayı terletti.

Geçen sezonki performansıyla eleştirilerin hedefi olan ancak bu sezon Fatih Terim ile iyi bir çakış yakalayan Hakan Balta, sakatlığı nedeniyle ligin ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında görev almazken, etkili mücadelesiyle savunmanın bel kemiğini oluşturan Ujfalusi ise kart cezası nedeniyle 13. haftadaki Gençlerbirliği maçında takımını yalnız bıraktı.

Sarı-kırmızılı takımda Felipe Melo, Fernando Muslera, Emmanuel Eboue, Johan Elmander ve Kazım Kazım da ligin ilk yarısında 1000 dakikadan fazla süre alan oyuncular oldular. 

Galatasaray’ın golcü futbolcu Milan Baros, ligin ilk yarısındaki hiçbir karşılaşmada 90 dakika sahada kalamadı. Çek futbolcu, ilk yarıda görev aldığı 13 maçta 693 dakika top koşturdu.

İlk 11’de başladığı 9 karşılaşma tamamlanmadan Fatih Terim tarafından kenara alınan Baros, 4 maçta ise sonradan oyuna dahil oldu. Baros, buna rağmen ilk yarıda 4 kez rakip ağları havalandırmayı bildi. 

Ayhan’ın düşüşü- Galatasaray’da geçen sezonun ilk yarısında en fazla oynayan futbolcu olan Ayhan Akman, bu sezon ise büyük bir düşüş yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımın en yaşlı (34) oyuncusu Ayhan, geçen sezonun ilk yarısındaki 16 maçın tamamında forma giyerek, 1440 dakika sahada kalmıştı. Bu sezon ise sadece 2 maçta ilk 11’de başlayıp, toplam 8 karşılaşmada oynayan tecrübeli futbolcu toplam 229 dakika görev yaptı. 

Galatasaray’daki kariyerinde takımın en istikrarlı oyuncularından biri olan Servet Çetin, bu sezon teknik direktör Fatih Terim tarafından pek tercih edilmedi.

Geçen sezon ilk yarıda yapılan 17 maçın 14’de forma giyerek toplam 1234 dakika mücadele eden Servet, bu sezon genelde yedek kaldı. Servet, savunmada başarılı performans ortaya koyan Ujfalusi ve genç Semih Kaya’dan formayı alamadı. İlk yarıda 3 karşılaşmada 90 dakika sahada kalan ve 4 maçta da sonradan oyuna dahil olan tecrübeli futbolcu, oynadığı 7 maçta toplam 292 dakika süre aldı. 

Sarı-kırmızılı takımın 2010-2011 sezonun başında Denizlispor’dan transfer ettiği Çağlar Birinci, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bekleneni veremedi.

Geçen sezon sakatlık da yaşadığı ligin ilk yarısında 3 maçta 145 dakika görev alan Çağlar, bu sezon ise sadece ligin ilk haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında forma şansı bularak, 63 dakika ter döktü. 

Galatasaray’ın sezon başında forvet hattını güçlendirmek için renklerine kattığı golcü oyuncu Sercan Yıldırım, bu sezon 10 maçta görev almasına rağmen gol ile tanışamadı.

Sercan, ligin ilk yarısında 2 karşılaşmada ilk 11’de başlarken, 8 maçta ise sonradan oyuna girdi ve toplam 10 maçta 300 dakika görev yaptı. Geçen sezonun ilk yarısında Bursaspor’da 6 gol kaydeden genç futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile henüz gol atma sevinci yaşayamadı. 

Toplam 25 futbolcunun yer aldığı Galatasaray’da ligin ilk yarısında forma giyemeyen tek isim Serkan Kurtuluş oldu. Genç futbolcu, ligin 13. haftasındaki Gençlerbirliği maçında 18 kişilik kadroya girmesine rağmen forma giyme şansı bulamadı.

Serkan, geçen sezonun ilk yarısında 7 maçta toplam 468 dakika görev almıştı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları