loading
close
SON DAKİKALAR

Selpak'ın Yüzü Yenilendi

Selpak'ın Yüzü Yenilendi
Tarih: 07.03.2012 - 16:54
Kategori: Ekonomi

Temizlik kağıdı sektörünün lideri İpek Kağıt, yabancı ortağının hisselerini satın alan Eczacıbaşı Topluluğu’nun tek söz sahibi haline gelmesinin ardından atağa kalktı.

Türkiye temizlik kağıdı sektörünün lideri İpek Kağıt, yüzde yüz Eczacıbaşı kuruluşu olmasının ardından yeni pazarlara açılma yolunda ilk adımları atmaya başladı. Üç kıtada 20 ülkeye ihracat yapan kuruluş, farklı coğrafyalarda büyüme hazırlıklarına başlarken, sektörünün markalı pazardaki lideri Selpak’ı da logosundan ambalajına kadar tümüyle yeniledi.

İpek Kağıt’ın yeni dönem hedeflerini paylaşmak ve Selpak’ın yenilenen yüzünü tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık, 2011 yılını 1.1 milyar TL ciro ile tamamlayan Tüketim Ürünleri Grubu içerisinde en büyük paya sahip kuruluşun İpek Kağıt olduğunu belirtti. İpek Kağıt’ın, kuruluşundan bu yana geçen 43 yıl boyunca kalitesi, teknolojisi ve yenilikçiliği ile tüketicinin güvenini kazanarak sektörünün lideri olduğunu vurgulayan Hakan Uyanık, son 23 yıldır ise yüzde 50 yabancı ortaklık yapısıyla liderliğini ve sağlıklı büyümesini sürdürdüğünü ifade etti.

İpek Kağıt’ın bugün, yıllık üretim kapasitesi 100 bin tonu aşmış, üç kıtada 20 ülkeye ihracat yapan, yenilikçi ürünleriyle pek çok ilke imza atarak tüketicilerin hayatına değer katan ve sektörüne öncülük eden bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Uyanık, bu gücü ve başarısı nedeniyle Eczacıbaşı Topluluğu’nun, İpek Kağıt’ın ve markalarının potansiyelini daha yukarılara taşıyarak yeni ürünlerle ve yeni coğrafyalarda atılım yapmak istediğini vurguladı. Hakan Uyanık, “Bu nedenle İpek Kağıt’ın tamamına sahip olmak üzere çalışmalara başlamıştık. Yabancı ortağımız Georgia-Pacific tüm Avrupa pazarından çıkma yönünde stratejik bir karar alınca Eczacıbaşı Topluluğu bu fırsatı değerlendirdi ve Georgia-Pacific hisselerini satın aldı. 14 Şubat 2012 tarihinde tüm prosedürler tamamlandı ve İpek Kağıt artık yeniden yüzde yüz bir Eczacıbaşı kuruluşu oldu” diye konuştu.

Sertaç Nişli: “Gücümüzü inovasyondan alıyoruz”

İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de toplantıda yaptığı konuşmada, İpek Kağıt’ın % 36 pazar payıyla açık ara pazar lideri olmasının bir rastlantı olmadığını belirterek, “Liderliğimizi; yenilikçi yaklaşımımıza, kalite anlayışımıza, markalarımıza olan inancımıza, çevreye ve insana olan saygımıza borçluyuz. Gücümüzü inovasyondan alıyoruz. Türkiye’yi temizlik kağıdı kavramıyla tanıştıran İpek Kağıt, pek çok ilki hayata geçirerek sektörünün gelişimine öncülük etti” dedi. 

Konuşmasında İpek Kağıt’ın sürdürülebilirlik vizyonuna da değinen Sertaç Nişli, “İnovasyonda olduğu gibi sürdürülebilirlik alanında da sektörümüze öncülük ederek Sürdürülebilir Orman Yönetimi’ni destekliyoruz. ‘Yarınlara Sözümüz’ sloganıyla kağıt ürünlerinin hammaddesi olan selülozun tamamını sürdürülebilir orman yönetiminde uzman, bağımsız kuruluşlar tarafından sertifikalandırılmış tedarikçilerden satın alıyoruz. İpek Kağıt’ın iş ortaklarına ve tüketiciye verdiği bu taahhütün Türkiye temizlik kağıdı sektöründe başka bir örneği bulunmuyor” diye konuştu. Sürdürülebilirlik anlayışlarını çevreyle sınırlı tutmadıklarını, çağdaş ve sağlıklı yaşamın gereği olan temizlik kağıdı kullanımını yaygınlaştırmak üzere Türkiye çapında milyonlarca numune dağıttıklarını ifade eden Nişli, okullarda bugüne kadar verdikleri ve halen vermeye devam ettikleri kişisel hijyen eğitimi ile 6 milyon çocuğa ulaştıklarına dikkat çekti.

İçim Er: “Selpak, tüketicilerin kalbinde de lider”

İpek Kağıt Pazarlama Direktörü İçim Er ise, sektörünün markalı pazardaki tartışmasız lideri Selpak’ın sahip olduğu özellikleri ile Türkiye’nin yurtdışına ihraç edeceği önemli bir değer olduğuna inandıklarını belirterek, “Köklü geçmişiyle sektörünün jenerik ismi olan, kişisel hijyen bilinci oluşturmayı kendine misyon edinen Selpak, tüketicilerin kalbinde de lider olmayı başarmış bir marka. Selpak bugün, tüketicilerin nezdinde; en yenilikçi, en uzman, en sevilen ve ilk akla gelen temizlik kağıdı markası olmasının yanı sıra, tüketici için gerçek anlamda değer yaratan ‘ilklerin markası’…” diye konuştu.

Süper emici fil, Selpak’ın marka ikonu oldu

Yeni dönem için Selpak’ın tümüyle yenilendiğini, yeni logo ve ambalaj tasarımı için ikisi yabancı ikisi yerli toplam dört ajansla çalıştıklarını ve yeni logoyu 100’den fazla tasarım arasından seçtiklerini belirten İçim Er, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Yeni logomuz Selpak’ın ana değerleri olan liderlik, uzmanlık, sıcaklık, samimiyet, kalite, hijyen ve yumuşaklığı yansıtıyor. Şimdiye kadar sadece havlu kategorisinde emicilik özelliği için kullandığımız fil simgesi tüketiciler nezdinde marka ile özdeşleşmiş durumda. Filimizi de yeniden tasarlayarak markanın ikonu olarak kullanmaya karar verdik. Ambalajlarımızı, bir marka bütünlüğü yaratacak şekilde yeniden tasarladık. Selpak’ın yeni yüzüyle tüketicilerimiz tarafından daha da çok beğenileceğine inanıyoruz.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları