loading
close
SON DAKİKALAR

Şemdinli'den kara haber: 2 şehit

Şemdinli'den kara haber: 2 şehit
Tarih: 12.02.2012 - 18:56
Kategori: Gündem

Şemdinli İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 1 polis ile 1 asker şehit oldu.

Şemdinli İlçesi'nde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 1 polis ile 1 asker şehit oldu. Çatışma sırasında iki ateş arasında kalarak yaşamlarını yitiren sivil vatandaşların ise Necdet Güreli, Tayyar Güreli ve Osman Ertaş oldukları öğrenildi.

Böylece teröristlerin hain saldırısı sonucu 1 asker ile 1 polis şehit olurken 3 sivil vatandaş da yaşamını yitirdi. 7'si asker 10 kişi de yaralandı.

Saldırı dün saat 22.20 sıralarında gerçekleşti. Bir grup terörist, ilçe merkezinde 4 ayrı noktaya saldırı düzenledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Şemdinli Polis Noktası ve Şemdinli 3. Taktik Tugay Komutanlığı hedef alındı. Şemdinli Belediyesi önündeki düğün konvoyundan, 100 metre uzaklıktaki İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 5 roket atıldı. Daha sonra eş zamanlı olarak diğer noktalara da uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleşti. 1 polis ve 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

İlçede çatışmaların halen sürdüğü öğrenildi.

VALİ MUAMMER TÜRKER'DEN AÇIKLAMA:

Hakkari Valisi Muammer Türker, Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda, 3 kişinin öldüğünü, 7'si jandarma görevlisi 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Vali Türker, gece saatlerinde terör örgütü üyelerince İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırıda, kimlikleri henüz belirlenemeyen 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7'si jandarma personeli 10 kişinin yaralandığını belirtti.

Vali Türker, çatışmanın bittiğini, teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldığını vurguladı.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları