loading
close
SON DAKİKALAR

'Sen postmodern bir diktatörsün'

'Sen postmodern bir diktatörsün'
Tarih: 29.05.2012 - 15:26
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmasında Başbakan'ın Uludere söylemlerine yönelik açıklamalar yaptı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmalarında, Patates üretenlerin çok derdi var dediklerini, konuyu araştırdıklarını, dertleriyle ilgilenen tek partinin kendileri olduğunu söyleyerek patates üreticilerine Ülkeyi yönetenlerden sandıkta hesap sormanız gerekir,  bu düzeni değiştirecek tek partinin CHP olduğunu görün diye seslendi.

"Bizim Hollandadan neyimiz eksik"



AKP hükümetinin esnafı bitirdiğini, bir daha kanmamak için hesabının sorulmasını söyleyen Kılıçdaroğlu, “2002 yılında o krizin en yoğun döneminde icradaki dosya sayısı 10 milyon 26 bin 2011 yılında ise, 20 milyon 506 bine çıkmış durumda. Siz bırakın gazeteleri siz önce kendinize bakın. Hollanda bizim Konya'dan küçük ama bir yılda 80 milyar dolar tarım ürünü üretiyor. Bizim neyimiz eksik. Sadece siyasi irademiz” dedi.


“Köylü kardeşlerime sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, onlardan CHP’ye destek olmalarını isteyerek, rakamların ürkütücü olduğunu, ekonomisinin her alanında sorunların olduğunu belirtti.

 

"Demokrasi at oynatma rejimi değil"



Demokrasilerin bir kişinin istediği gibi at oynatma rejimi olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, milli iradenin kurumları kullandığını, 21. Yüzyılda bu kurumların medya olduğunu, kişilerin kurumlara baskı kurması durumunda orada demokrasiden söz edilemeyeceğini belirtti.



Hapiste ola milletvekillerinden de bahseden Kılıçdaoğlu, Bakan Çiçek’in konuşmasına işaret ederek, bir ülkede halkın seçtiği vekiller hapisteyse bunun sorumlusunun TBMM olduğunu söyledi. 

 

"Artık o koltuğunda rahat oturamasın"
 
Başbakan Erdoğana seslenerek sen artık o koltukta rahat oturamazsın diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, demokrasinin, basın özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının olmadığını sen kendi ağzınla itiraf ettin diyerek, basın mensuplarına “bu ülkede özgürlüklerin Erdoğan’ın belirlemesine nasıl izin veriyorsunuz. Bugün Bekir Coşkun için söylenen yarın sizin içinde söylenir. Bari bunu sindirmeyin” şeklinde seslendi.



Ülkede basının sınıfta kaldığını ve artık ciddiye alınmadığına, korkak ve aydın sözcüklerinin bir arada olamayacağına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Fazıl Say içinde dünyada herkes ona gıpta ederek bakıyor biz ise onu hapis ile yargılıyoruz. Atmazsanız namertsiniz atın bakalım. O savcı sanat nedir biliyor mu? Onlara savcı denmez onlar kapı kullarıdır” dedi.

"Mahkemelerde çifte standart var"



Mahkemelerde çifte standart olduğunu, böyle bir durumda ise adaletten söz edilemeyeceğini, yargıçların çocuklarına bile hesap veremeyeceklerini, yağının bağımsız olması için önce yargının vicdan taşıması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Uludere olaylarına da değinerek, “O istihbaratı kim verdi diye sorduk, Cevap Amerikan geldi. Ama bizimkiler hemen halvet yaptı yalanladı. Onlar gazete haberlerinin arkalarında durdular. Sonra ne dediler Obama'ya zor duruma sokuyormuş sana ne Obama'dan” dedi.



Başbakan’ın şuan başka bir yalanın arkasına sığındığını, “benim sonradan haberim oldu” söylemine karşı, bu ülkeyi başkalarının emriyle yürütüyorsa kendini başbakan olarak görmemesi gerektiğini, kimsenin Başbakan’ı iplemediğini söyledi. 


"Sorumlu aramaya gerek yok"



 “Uludere için bir Şahin açıklama yaptı, bir Çelik olmadı beceremediler. Kendi konuştu “Kürtaj bir cinayettir” dedi daha fazla berbat etti. Uludere’yi unutturacak. Bilinçaltına yerleşmiş, konuştu çıktı. Özür dilemediğin sürece bu senin yakandan düşmeyecektir” diyen Kılıçdaroğlu, bununda deniz feneri gibi olacağını, olayın arkasını herkesin öğrenmesi gerektiğini vurguladı.



Kimin sorumlu olduğunun belli olduğunu, aramanın gerek olmadığını, bu işte zaman aşımın olmadığını, terörün ülkenin en büyük sorunu olduğunu ve 30 yıldır çözülemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta jandarma aracına çarpıyor süratli bir şekilde devam ediyor 90 km. Bunu sordum cevabını bugün verdi bana ya içinde sivil varsa diye. Buyurun kafaya bakın. Bunu izleyeceğiz diyor işte bunların mücadelesi bu. Teröre karşı bu kadar sığ bir anlayış olabilir mi? İlla savunacak hata yaptığını kabul etti. Sen post modern bir diktatörsün. 139 kişi faili meçhule gitti. Gözaltında ölenlerin sayısı 322 işte bizim demokrasimiz bu. Kimse onu demokrasi hayranı görmesin” şeklinde konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları