loading
close
SON DAKİKALAR

Sendikalar ortak mücadele başlattı

Sendikalar ortak mücadele başlattı
Tarih: 11.02.2012 - 23:21
Kategori: Sendika

Ankara Büyükşehir Belediyesinde örgütlü olan Belediye-İş, Tüm Bel-Sen, ANKİDER ve SUKADER bir araya gelerek belediyenin ve hükümetin saldırılarına karşı ortak mücadele kararı aldı.

Belediye-İş EGO Şubesi, Tüm-Bel-Sen Ankara 1 No’lu Şube, ANKİ DER (Ankara İtfaiyecileri Yardımlaşma Derneği), SU KADER (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Çalışanları Derneği) üye ve yöneticileri bugün Belediye-İş EGO Şubesinde yaptıkları basın toplantısıyla ortak hareket etme kararlarını açıkladı.

Sürgünden dolayı mağdur edilen işçi ve memurların da katıldığı toplantıda, Belediye-İş Şube Başkanı Mahmut Kızıltuğ, işyeri sorunları ve bu sorunlara yönelik birleşik mücadele hattı örülmesi amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi.
Kızıltuğ, 4857 sayılı Yasaya tabii emekçilerin de, memurların da, sözleşmeli personelin de çeşitli baskılara maruz kaldığını ifade etti. İşçilerin Hizmet-İş’e geçmeye zorlandıklarını, geçmeyenlerin ise 6-7 ay zorunlu izne çıkarıldıklarını kaydetti.

“Emekliliğe hak kazanan toplam 300 işçi baskı ile emekli edildi” diyen Kızıltuğ, sendika değiştirmeyi kabul etmeyen memurların ise uzak birimlere görevlendirilerek kadrosu dışında çalıştırıldığını kaydetti.  

Tüm belediye emekçilerine birleşik mücadele çağrısı yapan Kızıltuğ, “Sendika değiştirmek, işveren güdümlü sendikalara üye olmak ve sendikasız olmak Melih Gökçek’in baskı ve tasfiye politikalarını kolaylaştırmaktır. Bu baskılara, sürgünlere ve hak gasplarına karşı birleşik mücadele vermekten başka şansımız yoktur” dedi.

Toplantıya katılan Tüm Bel-Sen ve Kamu-Sen’e bağlı Türk Yerel Hizmet Sendikası üyesi memurlar da yaşadıkları sürgün koşullarını gazetemizle paylaştı.

Yaşadıkları adrese en uzak bölgedeki hareket memurluklarına görevlendirildiklerini anlatan emekçiler, hareket noktalarında tuvalet ve mutfakların kullanılmaz durumda olduğunu belirtti.

Sincan’da oturan Tüm Bel-Sen Üyesi Sultan Eker, Nato Yolu’na sürgün edildiğini anlattı. İsmini vermek istemeyen Türk Yerel Hizmet Sendikası üyesi bir memur ise Çubuk’ta oturduğu halde, Sincan hareket noktasında görevlendirildiğini bildirdi. 

Batıkent’te oturan Ziya Yıldız, Karapürçek’e sürgün edildiğini belirterek, unvanlara uygun olmayan görevlere getirildiklerini kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları