loading
close
SON DAKİKALAR

Şen'in sözlerindeki ürkütücü gerçek!

Şen'in sözlerindeki ürkütücü gerçek!
Tarih: 11.02.2012 - 21:02
Kategori: Spor

F.Bahçe Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan eski başkanlardan Ali Şen'in sözleri, kimilerince eleştirildi. Ancak...

Ali Şen, "Şayet iddianamede Beşiktaş ve Trabzonspor aleyhine deliller varsa, UEFA tıpkı F.Bahçe'de yaptığı gibi bu kulüpleri de ihraç edebilir. Takımlarımız Avrupa Kulüpler Birliği'ne gidip burada derdimizi anlatmalı" dedi. 
 
 
F.Bahçe Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan eski başkanlardan Ali Şen'in sözleri, kimilerince eleştirildi. Ancak Şen'in sözlerinin alt metninde çok ciddi bir tehlikenin varlığı gözler önüne seriliyor.  
 
 
Sabah'ın telefonla ulaştığı Şen'e, üstü kapalı olarak "Kulüplerimiz Avrupa'da lobi yapmalı" sözlerinin arkasında yatan gerçeK soruldu. Cevaplar ürkütücüydü.  
  
"Durum gerçekten vahim" diyerek sözlerine başlayan Fenerbahçe eski Başkanı, "Herkes UEFA'nın hükmü verdiğini düşünüyor. Oysa UEFA F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne almayarak sadece 'tedbir' uyguladı. Ceza için iddianamenin mahkemece kabul edilmesi bekleniyor. Mahkeme kabul ettiği an UEFA kısa sürede kendi kararını verir" dedi.  
 
UEFA'nın, Türkiye'deki mahkemenin sonucunu beklemeyeceğini belirten Şen "F.Bahçe için tedbir uygulandı. Ancak Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa Kupaları'nda olması ceza almayacakları anlamına gelmiyor. Şayet iddianamede Beşiktaş ve Trabzon aleyhine deliller varsa, UEFA tıpkı F.Bahçe'de yaptığı gibi 2. maddenin 11. paragrafına göndermede bulunarak bu kulüpleri de ihraç edebilir" diye konuştu.
LOBİ ÇALIŞMASI YAPMALIYIZ
Cezaların 5 yıl Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine kadar varabileceğine dikkat çeken Şen, "Bizim yapmamız gereken iki şey var. Birincisi, Rummenige'nin başında bulunduğu Avrupa Kulüpler Birliği'ne gidip burada haklılığımızı anlatmak. Diğeri ise, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmeden diğer kurullardaki insanlara gerçekleri aktarmak. Eğer hiçbir şey yapmadan Disipline gidersek ceza alırız. Ama öncesinde lobi yaparsak az bir cezayla ya da ceza almadan bu işten çıkabiliriz" yorumunu yaptı.

TAZMİNATI UEFA ÖDER
Ali Şen,Genel Kurul'da insanların bu konu hakkındaki sözleri duymak istemedikleri için gerekli tepkiyi alamadığını belirterek "İnşallah Fenerbahçe yönetimi bu konudaki mesajımı almıştır. İnsanlar lobiyi otel lobisi zannediyor. Gerekirse üç büyük kulüp birleşerek bu yolda adım atmalı" dedi.  
 
Şen'in söylediği gibi Beşiktaş ve Trabzon'un, Avrupa Kupaları'ndan ihraç edilmesi durumu söz konusu olursa, bu kulüplere elenen kulüplerin UEFA'ya tazminat davası açma hakkı bulunuyor.  
 
Şayet UEFA'ya tazminat davası açılırsa, UEFA'nın bu tazminat bedelini TFF'den tahsil edeceği de iddialar arasında.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları