loading
close
SON DAKİKALAR

Şenol Güneş grupta kimi favori görüyor?

Şenol Güneş grupta kimi favori görüyor?
Tarih: 11.02.2012 - 21:03
Kategori: Spor

Lille maçının Inter maçından daha zor olacağını belirten Şenol Güneş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın sahasında Fransa'nın Lille takımı ile karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, yarın kazanmaları halinde kendileri için büyük bir avantaj olacağını söyledi.

Güneş, karşılaşmanın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, bordo-mavili takımın gerçekleştireceği antrenman öncesi Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
Güneş, devler liginde deplasmanda oynadıkları Inter maçında iyi ağırlandıkları ve zorlu deplasmandan galibiyetle döndüklerini anımsatarak, ''Grubun ikinci maçını yapıyoruz. İkinci maç öncesi birinci sırada bulunuyoruz. Ama bu yerin garantisi yok. Anlamlı bir maç oynayacağız. İki rakip de birbirini tanıyacak. Kazandığımızda büyük avantaj olacak, umarım öyle olur. Kazanmak istiyoruz'' dedi.

Lille takımını ve taraftarlarını iyi ağırlamak istediklerini kaydeden Güneş, ''Futbolun bu güzelliklerinin de ön plana çıkmasını arzu ediyoruz. Taraftarlarımızın Lille takımı taraftarlarına 'Hoşgeldin' demesi kadar, saha içinde kazanıp onların mutlu olmasını da istiyoruz. Bunun için çok çalışacağız'' diye konuştu.

Rakiplerinin iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu bildiklerini ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

''Oturmuş bir kadroları var. Bize göre avantajları bu. Bizim takım yeniden yapılandı, onlar ise oturmuş, uyumlu kadrosunu kullanacaklar. Özellikle deplasmanda iyi oynayan, sahayı iyi kullanan bir rakip. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Bu maçı kazanırsak grupta çok büyük avantajımız olur. Umarımız öyle olur, daha da önemlisi güzel futbol ve Fair Play içindeki bir oyunla buradan ayrılmak istiyoruz.''

Güneş, sakatlıkları olan Glowacki'nin oynayıp oynamayacağının şu an için soru işareti olduğunu vurgulayarak, ''Son müsabakada sakatlığı oldu. Durumu kesinleşmedi. Bizim için önemli bir oyuncu. Henrique, kadroda olacak. Şu anda Burak, Volkan, Vittek sakat olduğu için yok. Colman, Glowacki ve Henrique için bugün karar vereceğim'' ifadesini kullandı.
-''INTER'İN SORUNLARI VARDI''-

Güneş, Inter maçından daha zorlu bir maç beklediğini belirterek, şöyle devam etti:

''İki türlü daha zorlu bir maç bekliyorum. Birincisi Inter favoriydi, başlangıçta zordu ama lehimize oldu. İki, Inter'in sorunları vardı. Hoca değişikliği durumu vardı. Lille'de ise bunların hiçbiri yok. Oturmuş kadrosu var. Bu sezon belki ligde sıkıntıları var ama takım oturmuş, disiplinli takım oyunu oynaması onları avantajlı kılıyor. Kim favori derseniz, Inter'i marka değeri olarak ilk sırada gösterebilirsiniz ama Lille'i takım olarak, uyum olarak önde gösterebilirsiniz. Grupta kimin birinci, kimin sonuncu olacağı hiç belli olmaz. Birinci de olabiliriz, dördüncü de olabiliriz. Yarınki maçı kazanmamız halinde ibre bizim lehimize döner. Ama çok zor bir maç olacak, onu da biliyorum.''

Güneş, maçın sonucunu her şeyden önce oyuncuların belirleyeceğini bildirerek, ''Maçın sonucunu iki takımın oyuncuları belirleyecek. Seyircinin desteği çok önemli. Sık sık maç yapıyoruz, rakip de yapıyor ama bizde lig ertelendiği için daha sıkışmış bir durumda. Dolayısıyla tempo düştüğü dönemde yorgunluklar olacak. Takımın direnci düştüğünde seyircinin devreye girmesini bekliyoruz. Yaşam biçimi futbola odaklanmış bir şehrin, takımı daha çok destelemesini bekliyoruz. Merak ve ilgisinden çok sevgisi ve desteğini bekliyoruz. Yarın da böyle olacağını düşünüyoruz'' dedi.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın sevindirici ve gurur verici bir olay olduğunu belirten Güneş, ''Ulusralarası arenada, devler liginde olmak onur verici bir iş. Umarım yarın iyi bir futbol ve taraftarlar olarak da iyi bir misafirperverlik örneği gösteririz'' dedi.

Güneş, Lille gibi Trabzonspor'un da bu sezon son dakikalarda yedikleri gollerle puanlar kaybettiğine dikkati çekerek, ''Bunların ölçü olacağını düşünmüyorum. Inter maçında da sonlara doğru attığımız golle kazandık. Şartlar ne olursa olsun motivasyon Şampiyonlar Ligi'ne oluyor. Hem biz hem Lille son dakikalarda gol yiyen, kaybeden takımlarız. İnşallah yarın da Lille son dakikalarda gol yer ve biz kazanırız. Onlar gol yesin, biz kazanalım'' diye konuştu.

Güneş, eldeki oyunculara göre takımı oynatmak durumunda olduğunu belirterek, ''Volkan ve Burak bizim için iyi oyuncular. Geçen yılki kadroyu bozduk. Sistem, oyuncu arayışlarını yeni oturtuyoruz. Burak'ın oluşu ve olmayışına göre farklı oynuyoruz. Bu her maça göre de farklılıklar gösterebiliyor'' ifadesini kullandı.

-ZOKORA'NIN AÇIKLAMALARI-

Trabzonspor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora ise Trabzonspor Kulübünün tarihinde ilk kez Şampiyonlar Liginde mücadele ettiğini vurgulayarak, ''Bu kulüp ve oyuncu grubu için eşi bulunmaz fırsat, deneyim. Bu deneyimin ilkinde Inter deplasmanından büyük bir zafer ile döndük. Yarın bu galibiyeti anlamlı kılacak, taçlandıracak başka bir galibiyetin peşine düşeceğiz. Hatırı sayılır, iyi bir ekip ile oynayacağız ve üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışacağız'' dedi.
İngiltere, İspanya, Fransa gibi önemli liglerde forma giydiğini kaydeden Zokora, ''Büyük deneyimler yaşadım ama Türkiye'de eşine az rastlanan futbol atmosferi ve fanatizmi var. Trabzon'da bunu yoğun bir şekilde yaşıyoruz. Yarın böyle bir taraftar topluluğu olacak. Bu bizi kolaylaştıracak, Lille ise kendisi açısından zor bir atmosferde mücadele edecek'' ifadesini kullandı.

Inter'i yenerek kulüp tarihinde bir ilki başardıklarını söyleyen Zokora, şöyle devam etti:

''Aslına bakılırsa Milona'ya gittiğimizde herkes maça 1-0 geride başladığımızı düşünüyordu. Maç başladığında öyle olmadığı ortaya çıktı. Yıldızları olan takıma karşı elimizden geleni yaptık. Büyük zafer elde ettik. Sabahın çok erken saatleri olmasına karşın binlerce insan bizi havalimanında bağrına bastı. Yarın o zaferi daha anlamlı kılmak, taçlandırmak için yeni zaferler elde etmek mecburiyetindeyiz. Inter maçını kazanarak büyük bir avantaj yakaladık. Yarın kazanamasak da kaybetmeyeceğiz. Avantajımızı gittiğimiz yere kadar götürmeye çalışacağız.''

Zokora, daha önce Fransa'da forma giyen Lille ile bugünkü Lille arasında büyük fark olduğunu belirterek, ''Edin, Hazard, Petretti gibi önemli oyuncular var. İki yıldır aynı takım ve hocayla çalışıyorlar. Çok disiplinli bir takım. Fransa'nın en iyi takımlarından biri haline geldi. Yarınki mücadelenin anahtarı orta sahada olacak. Ben de orta alanda, takımımda liderlik yapacağım. Orta sahadaki mücadele bana göre maçın da sonucunu belirleyecek'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları