loading
close
SON DAKİKALAR

Sertaç Balyemez: Güç verin, el birliğiyle yönetelim

Sertaç Balyemez: Güç verin, el birliğiyle yönetelim
Tarih: 10.05.2016 - 15:53
Kategori: Yerel

Kırklareli Büyükmandıra Belde Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, aday oldukları Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulu öncesinde yönetim ve denetim aday listesini açıkladı.

Kırklareli Büyükmandıra Belde Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, aday oldukları Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulu öncesinde yönetim ve denetim aday listesini açıkladı. 

Büyükmandıra Belediye Meclisi'nin çoğunluk kararıyla aday olan Sertaç Balyemez bugün yaptığı açıklamada, "Alpullu Şeker Fabrikası'nın bacasını tüttürmeye söz veriyorum" dedi.

Balyemez, "Göreve geldiğimizde nasıl ki bizim pancarımız Adapazarı'na, Balıkesir'e, Eskişehir'e gidiyorsa, bu karamsar tablonun ortadan kalkması için bizler de diğer bölgelerden buraya şeker pancarı taşınmasını teşvik edeceğiz. Bunun için gerekli girişimlerde bulunacağız. Önemli olan şeker fabrikasının bir kere çalışması, bacanın tütmesi, burada şeker işlenip pancar üretilmesi. Zaten ondan sonra bütün karamsar tablo ortadan kalkacaktır" diye konuştu.

Kooperatifçiliğin temel unsurunun çiftçilerin birim miktardan alacakları geliri artırmak olduğunu vurgulayan Balyemez, "El birliği  ile alım merkezlerini yeniden canlandırıp, çiftçilerimize hizmet verecek, gelir düzeyini artıracak çalışmalar yapacağız" açıklamasında bulundu.

Ticaretin kooperatiflerde olmaması gerektiğinin altını çizen Balyemez şunları söyledi:

"Ticaret çiftçinin gelirini artırmak için yapılır. Malı ucuza temin edersin, piyasa koşullarından daha uygun fiyatlara çiftçiye ulaştırırsın. Geliri artırmaya yönelik çalışmalarda mevcut yönetimi uzun yıllardır eksik görüyoruz. 30 yılın üzerindedir devam eden süreçte sadece 20 yıl önceye baktığımız zaman, Konya şeker fabrikaları üreticileri ile aynı ölçekte olan Alpullu Pancar Üreticileri Birliği, bugün geldiğimiz noktada can çekişmektedir.  Oysa ki Konya mucizeyi başarmış, çiftçisine destek olmuş, çöl olma aşamasındaki Konya'yı yeşilden bir vaha yapmıştır.
Bugün Trakya'da karamsar bir hava var. Bu karamsar havayı  derhal değiştireceğiz. 

Mevcut kurmuş olduğumuz yönetimle Alpullu Şeker Fabrikasını çalıştırmaya, çalışan ve çalıştıran çiftçinin sözcüsü olmaya, kooperatifçilik anlayışımızı sizlerle birlikte gerçekleştirmeye gelirinizi artırmaya bu yönetimle birlikte söz veriyorum. Güç verin, destek olun, el birliğiyle yöneteceğiz."

Balyemez, Alpullu Şeker Fabrikası'nın cumhuriyet tarihinin yüz akı olduğunu belirterek, "Maalesef fabrikamız iki yıldır atıl durumda bekliyor. Alpullu Şeker Fabrikası'nı yeniden işler hale getirmek için, 'Fabrika çalışır, çiftçi kazanır' sloganıyla yola çıktık. Bu amaç doğrultusunda Alpullu kooperatifimizin genel kurulunda Büyükmandıra Belediyesi olarak yönetime talibiz" dedi. 

Mevcut yönetim, Büyükmandıra Belediyesi'nin Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulu'nda aday olmasını engellemek için üyelikleri düşürmüş, yönetime aday olamayacaklarını ilan etmişti. Büyükmandıra Belediyesi adına Sertaç Balyemez de konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme ise üyeliklerin ve seçimlere katılmalarının önünde engel olmadığı kararına vardı. 

Sertaç Balyemez: Güç verin, el birliğiyle yönetelim

Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifinin 63. Olağan Genel Kurulu için Sertaç Balyemez'in başkanlığında seçimlere giren yönetim ve denetleme kurulu adayları şöyle:

Yönetim Kurulu Adayları:

Sertaç Balyemez
Alparslan Öner
Ekrem Şaylan
Mustafa Özgen
Gürol İşcan

Denetim Kurulu Adayları

Mustafa Asma 
Kemal Pektaş
Ümit Erenler


Vişne Haber Ajansı



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları