loading
close
SON DAKİKALAR

Servis araçları yakın takipte

Servis araçları yakın takipte
Tarih: 11.02.2012 - 19:39
Kategori: Eğitim

Okulların açılmasına sayılı günler kala çocuklarını servis araçları ile okula gönderecek olan ailelerin kaygıları artıyor

Arvento Mobile Systems, aileleri rahatlatmak adına İstanbul'da hizmet veren 3 bin servis aracını takibe alıyor. Firmanın kullanıma koyduğu 'Servis Araçları Takip ve Kontrol Sistemi' ile araçların hareket saatleri, duraklama yaptığı yerler ve duraklama süreleri an be an izlenebiliyor.

İstanbulToplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi 3 bin servis aracında sistemin kullanıldığını belirten Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, "Aygıtlar ve GPS uydularından alınan veriler sayesinde servisler ilgililer tarafından takip ediliyor. Veliler ve okul müdürleri de internete girebildikleri her yerden izleme yapabiliyor." dedi.

Servis aracına tanımlanmış olan sürat limitlerinin aşılması halinde ilgililere otomatik alarm gönderildiğini açıklayan Hıncal, böylelikle kural ihlali yapan şoförlerin anında uyarılabildiğini bildirdi. Hıncal, "Servislerin iş, okul ve ev arasında izleyeceği yolun sisteme tanımlanması ile en kısa, en doğru rotayı belirleyebilmeleri mümkün kılınıyor. Olabilecek rota ihlalleri kontrol ediliyor. İstenildiği takdirde servis aracı eve yaklaştığında bireylerin cep telefonuna SMS gönderiliyor." ifadelerini kullandı.

Sistemin, can güvenliğinin yanında araçların kilometre bilgilerinin izlenmesi ve servis firmalarının performanslarının ölçümü adına önemli veriler sunduğunu aktaran Arvento Genel Müdürü, bunun pek çok okul, özel sektör firmaları, kamu kurumları ile servis aracı firmaları tarafından kullanılabildiğini ifade etti.

EVCİL HAYVANLAR DA TAKİP EDİLEBİLİYOR

130 bini aşkın araç referansı ile takip sistemleri sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olduklarını anlatan Özer Hıncal; "Aralarında Sağlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı gibi büyük kurumların bulunduğu müşterilerimiz için binlerce araçlık önemli projelere imza attık. Hem özel sektörde hem de kamuda yeni projelere imza atmaya devam ediyoruz." dedi. 

Nesne ve kişi takip sistemleri de ürettiklerini duyuran Hıncal, bu ürünlerin evcil hayvanlardan değerli malların izlenmesine kadar uzanan geniş bir kullanım alanı olduğunu dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları