loading
close
SON DAKİKALAR

Şerzan Kurt Terör Örgütü!

Şerzan Kurt Terör Örgütü!
Tarih: 24.07.2012 - 14:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

Muğla'da, bir polis kurşunuyla hayatını kaybeden üniversiteli Şerzan Kurt'un arkadaşları, KCK'nıin gençlik yapılanması üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı...

İSTANBUL- Altısı tutuklu 12 genç genç hakkında hazırlanan iddianamede, arkadaşları tarafından anısını yaşatmak için kurulan Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği için, “Örgütsel faaliyetler kapsamında kullanıldığı ve Muğla ilinde terör örgütünün gençlik yapılanmasının bir parçası olduğu değerlendirilmektedir” denildi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Şerzan Kurt’un ölümüne ilişkin Eskişehir’de görülen davalarına katılıp duruşmalarda slogan atmak, dernek adına takvim bastırmak ve Şerzan Kurt’u anmak ‘örgüt eylemi’ olarak gösteriliyor.

Muğla’da bir grup ülkücünün sol görüşlü ve Kürt öğrencilere saldırması üzerine 11-12 Mayıs 2010’da tüm şehir karıştı.

Saldırıyı protesto etmek için sokağa çıkan, aralarında Batmanlı Şerzan Kurt’un da olduğu grubun üzerine, polis Gültekin Şahin tarafından ateş açıldı. Şerzan Kurt, bedenine isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Arkadaşları da 14 Ekim 2010’da Muğla’da Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği’ni kurdu. Başkanlığa Ahmet Dündar Eren getirildi. Üyeler arasında, Kurt’un vurulduğu akşam yanında bulunan Ömer Fitiloğlu ve Sefa Özkan da yer alıyordu. İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, açıldıktan bir yıl sonra KCK soruşturması kapsamında derneği bastı. Operasyonda, Kurt’un 12 arkadaşından altısı, KCK’nin ‘gençlik yapılanmasını’ oluşturdukları iddiasıyla tutuklandı. İddianamede, Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği, ‘terör örgütünün parçası’ sayıldı. Kanıt olarak da şunlar gösterildi: Kurt’un cenazesinin morgdan alınması ve Batman’da toprağa verilmesi sırasında slogan atılması; derneğin açılması, açılışta BDP’li Oktay Konyar’ın yaptığı konuşma, üniversitede yapılan Şerzan Kurt’u anma etkinliği, Eskişehir’deki duruşmalara katılmak, üç ayrı duruşmada eylem yapmak; Şerzan Kurt adına takvim bastırmak...

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşması 31 Mayıs’ta görüldü. Altı tutukludan üçü bırakıldı. Sonraki duruşma, 14 Ağustos’ta... Bu arada, Şerzan Kurt’un öldürülmesine ilişkin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya da bugün devam ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları