loading
close
SON DAKİKALAR

Sevdiği Kız Evlendi, Aklını Kaçırdı

Sevdiği Kız Evlendi, Aklını Kaçırdı
Tarih: 07.03.2012 - 17:50
Kategori: Yerel

Sevdiği kız başkasıyla evlenip,evlerinin önünden geçince akli dengesini yitiren Şükrü Kurhan ile annesi, kapısı penceresi olmayan evde yaşıyor

Dokurcun Beldesi’ne bağlı Çaylar Yeni Mahalle’de yaşayan Seher Evren (64) ile nikahsız beraberliğinden dünyaya gelen zihinsel engelli oğlu Şükrü Kurhan’ın yaşam şartları görenleri dehşete düşürüyor. Kapısı, penceresi, elektrik ve suyu olmayan harabe halindeki evde kar, kış demeden kedi ve köpeklerle aynı yerde yaşamaya çalışıyor.

Tuvalet ve banyo olmayan evde soba da yanmadığı için anne ve oğlu, yarısı kırık ağaç merdivenden çatı arasına çıkarak, yataklarına ısınmak için aldıkları sokak köpeklerine sarılarak uyuyor.

Sevdiği Kız Başkasıyla Evlenince Aklını Yitirmiş

Baba yıllar önce vefat edince iki çocuğuyla başbaşa kalan anne Seher Evren kızını evlendirmiş. Oğlu Şükrü ise askerliğini yapıp terhis olduktan sonra, 20 yıl kadar önce sevdiği genç kız evlenip, evlendiği gün de gelin arabasıyla evlerinin önünde geçince akli dengesini yitirmiş.

Anne ve oğlunun yaşantılarının son 5 yılda tamamen sefalete dönüştüğünü belirten. Mahalle Muhtarı Ruhi Tosun, harabede yaşayan ısınmak için sokak köpekleriyle yatan anne ve oğluna yakınlarının sahip çıkmadığını, kaderlerine terk ettiğini söyledi.


Komşularının yardımıyla geçinen Seher Evren ve oğlu Şükrü Kurhan’ın tedavilerinin de parasızlık nedeniyleyapılamadığını belirten Muhtar Tosun şunları söyledi: Şükrü Turhan’ın yeşil kartı var.

Tedavisi için bir yıl önce Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdük. Buradan İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak imkansızlıktan dolayı tedavisi yapılamadı. Eğer tedavi yapılsa bu anki durumları olmaz."

"Köydeki Arsalarına Ev Yapılsın"

Muhtar Ruhi Tosun Akyazı Kaymakamlığı’nın anne- oğula 3 ayda 150 lira para yardımı yaptığını, ancak ailenin köyde bir arsalarının bulunduğunu, burada prefabrik de olsa bir ev yapılması halinde oraya yerleşerek yaşam şartlarının düzelebileceğini söyledi.

Akyazı Kaykamı Erdoğan Beypınar ise anne ve oğlunun yaşadığı dramdan haberdar olduklarını belirterek, "Kendilerine ev yapılması için için Akyazı Belediyesi ile görüşüyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları