loading
close
SON DAKİKALAR

Sevdiklerinize Sms Değil Kartpostal Atın

Sevdiklerinize Sms Değil Kartpostal Atın
Tarih: 12.02.2012 - 17:18
Kategori: Kültür & Sanat

Eskiden bayramlarda ve özel günlerde, özenle kartpostallar seçilir mektuplar yazılırdı.

Eskiden bayramlarda ve özel günlerde, özenle kartpostallar seçilir mektuplar yazılırdı. Zamanla mektup ve kartpostal, tahtını mobil iletişime kaptırdı.

Mobil iletişimin kartpostalın sıcaklığını yansıtmaması sebebiyle insanlar eskiye dönüş yapıyor. Cep telefonu, görüntülü konuşma ve İnternetle birlikte tamamen unutulan mektup ve kartpostal kültürünü canlandırmak için PTT de Türkiye genelinde ücretsiz kartpostal dağıtıyor. PTT şubelerine giden vatandaşlar yaklaşık 20 farklı kartpostaldan birini seçerek sadece 50 kuruş gönderi ücreti ödeyerek sevdiklerine Bayram tebriği gönderebilir.

Bir yıl önce başlatılan kampanyaya vatandaşlar büyük ilgi gösterirken geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramında PTT'nin ücretsiz verdiği kartpostallardan Adana genelinde 7 bin adet gönderilirken bu yıl Ramazan Bayramında bu rakam 18 bine ulaştı.

Tüm mektup ve kartpostal gönderilerindeki artış oranı ise yüzde 30'a yaklaştı. PTT Adana Başmüdürü Hakkı Altuntaş, bayramların, insanların birbiriyle kaynaşmasına ve sıcak duyguların yaşanmasına vesile olduğunu hatırlatarak, "Acaba hangisi insanları daha mutlu etmiştir?. Eski zamanlarda özel günlerin bir geleneği olan kartpostallar mı, yoksa şimdi kolayca gönderilen 'E - Kartlar mı?' diye sordu. O sıcak ve duygusal anların yaşanmasına en çok ellerimizle yazdığımız kartpostalların daha ayrı bir ayrıcalık kattığını ifade eden Altuntaş, "Teknoloji gelişiyor ve kartpostalların yerini elektronik postalar ve SMS'ler alıyor olsa da, bayramlarda sevdiklerimize yolladığımız kartpostalların yerini tutmuyor. Bu geleneği yaşatmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Yaklaşık 20 ayrı görselden oluşan kartpostallarımızdan göndermek isteyen vatandaşlarımız PTT şubelerine giderek istediği kartı ücretsiz alıp, pul ücreti ödeyerek sevdiklerine gönderebilir." dedi.

Ücretsiz kartpostal kampanyasına vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını dile getiren Altuntaş, "Japonya'da özel günlerde gönderilen kart sayısı milyarı aşıyor. Uzun vadede hedefimiz bu konuda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları