loading
close
SON DAKİKALAR

Seyhan Belediyesi Marmaris'teydi

Seyhan Belediyesi Marmaris'teydi
Tarih: 01.06.2017 - 17:16
Kategori: Yerel

Adana’nın merkez ilçesi olan Seyhan Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, çalışma kampı için bulundukları Marmaris’te Başkan Ali Acar’ı ziyaret ettiler.

Adana’nın merkez ilçesi olan Seyhan Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri, çalışma kampı için bulundukları Marmaris’te Başkan Ali Acar’ı ziyaret ettiler. Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan heyet, Başkan Acar’la gerçekleştirdikleri uzun sohbet sırasında her iki bölgedeki belediyecilik uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Yaklaşık 40 kişilik bir belediye grubuyla “çalışma kampı” için Marmaris’e geldiklerini söyleyen Seyhanlı yöneticiler, Marmaris’in başarılı belediyecilik uygulamalarını ve doğal güzelliklerini ilgiyle takip ettiklerini belirttiler. Başkan Acar’ı Adana’ya davet eden konuklara Marmaris plaketi ve çam balı hediye edildi.

İLK DURAK ORHANİYE

Marmaris Belediyesi tarafından merkeze uzak mahallelerde düzenlenen Ramazan eğlencelerinin ilki dün akşam Orhaniye Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Çocuklara yönelik düzenlenen eğitici atölyelerle başlayan etkinlik akşam saatlerinde Karagöz ve Hacivat, Meddah gibi geleneksel gösteriler ve kısa tiyatro oyunlarıyla devam etti. Belediye tarafından mahalleye kazandırılan Çok Amaçlı Salon'da kurulan sahneye Orhaniye yaşayanları ve özellikle de çocuklar büyük ilgi gösterdi.

ENGELSİZ DENİZ KEYFİ

Marmaris Belediyesi, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerini sürdürüyor. Kısa bir süre önce tamamlanan üst yapı yenileme çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşlar için İsmet Kamil Öner Caddesi ve Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı’nda hissedilebilir yüzeyli kaldırım düzenlemesi yapan Marmaris Belediyesi şimdi de halk plajlarına özel üniteler konumlandırdı. Engelli tuvaletleri standartlara uygun ve 5 yıldızlı otel konforunda dizayn edildi.
Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmayla Belediye önü ve İçmeler’de bulunan halk plajına, içinde engellilere göre dizayn edilmiş tuvaleti, soyunma kabini ve duşu olan özel üniteler yerleştirildi. Engelli vatandaşlara özel üniteler rampalarının da tamamlanmasıyla hizmete açılacak.
Her yıl binlerce turist ağırlayan Marmaris’in plaj, deniz ve güneşinden engelliler de istifade edebilsin diye önümüzdeki günlerde engelli bireylere yönelik denize ulaşabilecekleri rampa ve kumsalda özel alan da hazırlanacak.

BU ÇÖPLER BU MANZARAYA YAKIŞMIYOR!

Şehre hakim manzarası nedeniyle bir çok vatandaşın gittiği Armutalan’ın üst kısmında yer alan seyir tepesi, duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler nedeniyle yine çöplüğe dönerken, manzara yüz kızarttı. Sabah saatlerinde seyir tepesine giden Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 15 kişilik ekip, etrafa gelişi güzel atılan çöpleri yoğun uğraşlar sonucunda topladı.
Karayolları sorumluluğunda olan bölgede ayda bir kez temizlik çalışması yapılmasına rağmen, özellikle plastik ve cam şişeler dikkat çekti. Söz konusu noktaya çöplerin atılması için konulan konteynırlar da bölgede kirlilik yaşanmasına engel olamadı. Her türlü güvenlik önlemini alarak, yamaçtan aşağı inen işçiler, sorumsuzca doğanın kucağına atılan çöpleri yoğun uğraşlar sonucunda topladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları