loading
close
SON DAKİKALAR

Şiddet Yasası 4 Ekim'de TBMM'de

Şiddet Yasası 4 Ekim'de TBMM'de
Tarih: 12.02.2012 - 21:45
Kategori: Spor

Levent Bıçakçı, yeniden düzenlediği Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nı Kulüpler Birliği'ne sundu.

Bıçakçı, Kulüpler Birliği'nin bu yasayı 4 Ekim Salı günü TBMM'ye sunacağını söyledi.. Kulüpler Birliği Vakfı'nın geçtiğimiz hafta içerisinde 14 Nisan'da yürürlüğe giren 6222 sayı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda değişiklik yapılmasını için görevlendirdiği Avukat Levent Bıçakçı, yasadaki değişiklikleri yaptığını söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugün İstanbul merkez ofisinde gerçekleştirdiği toplantıya katılan Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı, toplantıdan ayrılırken konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Bıçakçı, yasada yaptığı değişikliklerin Kulüpler Birliği tarafından da onaylandığını söylerken, yasanın yeni halinin 4 Ekim Salı günü Kulüpler Birliği tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirtti.

Bıçakçı'nın açıklamaları şu şekilde; "Yasanın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası'nda değişiklik yapmak için geçtiğimiz hafta içinde Kulüpler Birliği tarafından görevlendirilmiştim.

Yasada gerekli gördüğümüz değişiklikleri gerçekleştirdim. Yapılan değişiklerle yapılan yasanın yeni halini Kulüpler Birliği'ne sundum. Kulüpler Birliği, yasanın yeni halinde hemfikir olduklarını söylediler.

Bu aşamadan sonra Kulüpler Birliği 4 Ekim Salı günü yasanın yeni halinin çıkması için TBMM'ye götürecekler. Özellikle taraftarların meydana getireceği bazı olaylarda yasanın eski halindeki hapis cezaları para cezasına çevrildi. Ayrıca yasada Türk Ceza Kanunu'yla paralellik göstermeyen bazı cezaların da değiştirilmesini gerçekleştirdik." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları