loading
close
SON DAKİKALAR

Şiddete maruz kalan kadınlar Meclis gündeminde

Şiddete maruz kalan kadınlar Meclis gündeminde
Tarih: 23.06.2017 - 15:42
Kategori: Kadın

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle soru önergesinde kıyafetleri yüzünden, sokakta, parkta, dolmuşta, otobüste acımasızca darp edilerek aşağılanan kadınları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım'ın’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde sadece kıyafetleri yüzünden, hiç tanımadığı insanlar tarafından, sokakta, parkta, dolmuşta, otobüste acımasızca darp edilerek aşağılanan kadınları Meclis gündemine taşıdı.
Önergesinde, Cumhuriyet Türkiye’sinin kadına kazandırdığı bir dizi hak ve özgürlüğün kağıt üzerinde olmasa bile fiilen bir bir elden alındığı karanlık bir süreç yaşadığımıza değinen Elif Doğan Türkmen, “bilinçli ve sistematik bir politik çizgi ile kadının toplumdaki algısı ve varlığı yok edilmeye çalışılıyor” dedi.

CEZA İNDİRİMLERİ İLE İYİCE CESARETLENEN SALDIRGANLAR HER GEÇEN GÜN GEMİ AZIYA ALIYOR

“İngiltere’de gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl 7 gün hapis cezası veren yargıç "Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladı. Bu ceza çok değil mi?" diye soranlara yanıt olarak: "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır." diyerek demokratik bir duruş sergilemiştir. Oysa ülkemizde kadına yönelik şiddet, taciz ve ayrımcılık olayları her geçen gün artmakta, genç kızlarımız, kadınlarımız hiç tanımadığı insanlar tarafından, sadece kıyafetleri yüzünden sokakta, parkta, dolmuşta, otobüste acımasızca darp edilerek aşağılanmakta, ceza indirimleri ile iyice cesaretlenen saldırganlar her geçen gün gemi azıya almaktadır. “ diyen Türkmen, Başbakan’dan şu sorularının yanıtlarını istedi:

1- Türkiye’de genç kızların, kadınların kendilerini güven içinde hissederek dışarıda dolaşma özgürlüğü var mıdır? Kadınlarımız bu özgürlüğü belli saatler ve belli kıyafetler içerisinde mi kazanacaktır?

2- Saldırıları gerçekleştiren şahısların, ifadeleri alındıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya salıverilmelerini onaylıyor musunuz?

3- Başörtüsü, türban, mini etek veya şort gibi kıyafetlerinden dolayı kadınların bu tip saldırılara maruz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

4- Türkiye'de yaşayan kadınların bu tür saldırılara maruz kalmaması için Hükümetiniz çalışma yapmakta mıdır, varsa nelerdir?

5- Ayrışan Türkiye’yi nasıl birleştirmeyi düşünüyorsunuz?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları