loading
close
SON DAKİKALAR

Şiddetli Lodos Bodrum'u Vurdu

Şiddetli Lodos Bodrum'u Vurdu
Tarih: 13.02.2012 - 09:58
Kategori: Gündem

Bodrum'da bu sabaha karşı başlayan ve şiddetini gittikçe arttıran lodos, ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu sabaha karşı başlayan ve şiddetini gittikçe arttıran lodos, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli lodosla oluşan dev dalgalar sahildeki restoran, otel ve motel benzeri işyerlerini sular altında bırakırken, küçük balıkçı tekneleri battı, iskeleler parçalandı. İletişim ve elektrik hatlarında arızalar oldu. Feribot seferleri iptal edildi. Esnaf saatlerce dükkanlarını açamadı. 

Bodrum'da bu sabah saatlerinde başlayan ve hızı 60 kilometreyi aşan lodos Bodrum merkez, Gümbet, Bitez, Ortakent- Yahşi beldesi ile Kumbahçe sahilinde etkili oldu. Lodosla gelen dev dalgalar, sahilde bulunan restoran, bar ve bazı otellerin alt katların da hasara yol açtı. Sahildeki restoran ve kafelerin masa ve sandalyeleri denize sürüklendi. 

Bodrum koylarındaki küçük balıkçı teknelerinden bazıları battı, bazıları kıyıya sürüklendi. Gümüşlük Beldesi'nde de bir motor yat karaya oturdu. Güllük'ten hareket eden kuru yük gemileri, Ortakent ve Bitez koylarına sığınmak zorunda kaldı. Bodrum-İstanköy (Kos) ve Bodrum -Datça feribot seferleri yapılamadı. Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılarda bulundu. 

Lodosla başlayan sağanak yağış da cadde ve sokakları sular altında bıraktı. İslamhaneleri Köyü, Turgutreis, Bitez ve Ortakent-Yahşi beldelerinde bazı ev ve işyeri sular altında kaldı. İtfaiye, jandarma, polis ve zabıta ekipleri alarma geçti. 

Meteoroloji yetkilileri şiddetli lodos ve sağanak yağışın etkisini bu gece yarısına kadar sürdüreceğini belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları