loading
close
SON DAKİKALAR

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi müdürü kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçtü, bakanlık soruşturma başlattı

Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi müdürü kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçtü, bakanlık soruşturma başlattı
Tarih: 06.12.2019 - 11:32
Kategori: Eğitim

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş Kurtalan Anadolu Lisesi müdürünün kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçtüğünü belirterek "Derhal görevden alınsın" dedi.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kurtalan Anadolu Lisesi'nde müdür ve müdür yardımcısının kız öğrencilerin pantolon boylarını ölçtüklerini ve öğrencilere baskı uygulandığını içeren bir ses kaydını yayınladı.

Beştaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Bir çok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır.

Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor" dedi.

Ses kaydında okul müdürünün kız öğrencilerin pantolon boylarının ölçülmesini istediği, öğrencilerin tepki göstemesi sonrası öğrencilere hakaret ettiği duyuluyor.

Ses kaydına göre, bir öğrenci ise müdüre, "bizim şu anda burada değil derste olmamız gerekiyor" diyor, müdür ise öğrenciye "Kes" şeklinde yanıt veriyor.

Bakanlık: Soruşturma başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı konunun medyada yer bulmasının ardından açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, "Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye “psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği” iddiasıyla ilgili olarak Okul Müdürü açığa alınmış, gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları