Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 15'inci duruşması başladı...
Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 15'inci duruşması başladı.
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker,
İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı.
Eski futbolcu Cemil Turan'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıkların hazır bulunduğu duruşma, Kürşat Aydın'ın tanık olarak dinlenildi. Duruşmaya
Fenerbahçe Aşbaşkanı Murat Özaydınlı da izleyici olarak katıldı.
Davanın ayrıntıları
- Yıldırım: Biz burada yargılanıyoruz diye basın tef calıyor. Ama herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak! Asıl konuşmamı yapacağım ama önce duygularımı anlatacağım. İnsanlar her şeyi söylüyorlar ama nedense hedef biziz. Bu bir şike davası değildir. Beni Ergenekon'a bağlamaya çalışıyorlar. Finansörüymüşüm. Bunu sözyleyen milletin vekili... Hani belgesi?
- Yıldırım: Arabayı çal gezelim dedim ama çalmadı. Şimdi bu suçmu?
- Yıldırım: Biz burada yargılanıyoruz diye basın tef calıyor. Ama herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak!!
- Yıldırım: 2010'da Bursa ile cekişirken Sadri Şener, biz Fenerbahçe'ye kaybedicez dedi. Berabere kaldik 2.olduk. Şimdi bu etik mi değil mi
- Yıldırım: Ceza mahkemesinde yargılanıyoruz, futbolda bazı şeylerin etik olup olmadığını tartışmıyoruz. Amac şikeyi önlemekse, önce şikenin ne olduğunu belirtmek lazım.
galatasaray Başkanı yemek yiyor, birimiz lig birimiz kupa alsın diyor. şimdi bu etik mi değil mi?
-
Aziz Yıldırım söz aldı. Yıldırım'ın öğle arasından sonra söz alması bekleniyordu.
Şenman: Soruların Arıboğan'a gittiğini iddianameden öğrendim
- Fenerbahçe avukatları Şenman'a menejerlik sınavıyla ilgili yargılanmasına rağmen Şenman'a neden Fenerbahçe dosyasında olduğunu sordu.
-Şenman Lütfü Arıboğan ve Yunus Egemenoğlu'na soruların gittiğini iddianameden okudum
- Şenman: Ek savunma yapmak ve mağduriyetimi bildirmek için söz aldım. Sadece tahliyem ile ilgili konuşacağım.
- Haldun Şenman'ın savunmasına geçildi. Şenman menajerlik sınavından ötürü tutuklu.
- "Tavsiyelerde bulundum"
- Dinç: Transfer görüşmelerinin basına sızmaması için böyle bir talepte bulundum. Çünkü hayrı hukuki olarak telefonların dinlendiğini düşünüyorum.
- Hakim: Sezer ile neden Blackberry ile görüşmek istiyorsun peki?
- Dinç: Ben Sezer'e Fenerbahçe avukatı değil arkadaşı olarak tavsiyelerde bulundum.
- Dinç: Sezer Öztürk ile bir transfer şikesi yapmadım.
- Sami Dinç söz aldı...
"Fenerbahçe şike yapmaz"
- Kıratlı: İnsan kendisi için şike yapmaz. Yüzsüz olduk yine ama ben tahliyemi istiyorum
-Hakim: Biz sen yaptın mı diye soruyoruz.
- Ali Kıratlı: Fenerbahçe büyüktür şike yapmaz... Sizin de sayenizde eski saygınlığımıza kavuşacağımıza inanıyorum.. Bu suçların yanlışlıkla üzerimize yapıştırıldığını düşünüyorum. Her futbolcu F.Bahçe'ye gelmek istemiyor. İşin içerisinde olduğum için biliyorum.
-Ali Kıratlı: Başımıza gelenler yol kazasıdır. Şahsımın olaylarla hiç bir ilgim yoktur. Finans işiyle uğraşıyorum ama spor çevrem çok geniştir.
- Ali Kıratlı,: Ben Eskişehirspor-Trabzonspor maçında görüntülendim ama bu görüntüler iddianameye Eskişehir - Fenerbahçe maçı diye geçti. Ayrıca iddianamede İlhan Bey ile yaptığımız görüşme sadece futbolcu transferi ile ilgilidir. Hatta yaptığım tek görüşme iki maç için yorumlanmış.
- Menejer Ali Kıratlı söz aldı. Kıratlı sözlerine Fenerbahçe'nin kuruluşunu kutlayarak başladı.
"Kanser hastasıyım, tahliye istiyorum"
- Çelebi: Otyakmaz'ın Bülent İşcen ile telefon görüşmesi Fenerbahçe-Sivasspor maçının bilet fiyatlarına ilişkindi. Ama bu bile şike olarak yorumlandı Benim İşcen ile yaptığım görüşmede 'operasyon' dememin nedeni ise kendisiyle ortak bir gemi almak için yaptığımız ticari girişimlerden ibarettir.
- Çelebi: Mehmet Yıldız çok iyi biridir. Şikeye dair kendisine bir teklifim olmadı. Zaten kendisi de böyle bir teklifi kabul edecek kişilikte değildir.
- Çelebi: Otyakmaz şike yapmam için talimat vermedi
- Sanık Ahmet Çelebi: "Fenerbahçe kombine kart almak için gitmemden ötürü 10 aydır cezevindeyim. İlerlemiş bir kanser hastalığım var. Tedavim için tahliye talep ediyorum. İbrahim Akın'ı da tanımam. Yusuf Turanlı'nın futbolcusu olduğunu dahi bilmiyordum. Kombine almaya gittiğim gün kulüpte İlhan (Ekşioğlu) Bey yoktu. Sivasta da Ilhan Beyin misafiri alkol almak istediği için Ticaret Odası'na götürdüm."
- Bu celsede Diyarbakır - Giresunspor maçı ile ilgili tanık Kürşat Ergün Aydın konuşuyor..
- İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda görülen şike davasında 15. duruşma başladı.
Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.
ETİKETLER : Şike'de 15. duruşma, Cemil Turan, Fenerbahçe Aşbaşkanı Murat Özaydınlı, istanbul gerçeği, türkiye gerçeği, istanbul haberleri, son dakika, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan