loading
close
SON DAKİKALAR

Şikede Şok Tahliye

Şikede Şok Tahliye
Tarih: 11.02.2012 - 22:30
Kategori: Spor

Tayfur Havutçu,Serdal Adalı,Ümit Karan ve İbrahim Akın dahil 8 kişi tahliye edildi..!

Şike soruşturmasında iddianamenin kabul edilmesi sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı.Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan itiraz üzerine 8 kişinin tahliyesine karar verdi.

Soruşturma kapsamında tutuklu olan Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ve futbolcu İbrahim Akın'ın da aralarında olduğu toplam 8 kişi tahliye edildi. Bu isimlere yurtdışı yasağı getirildi.

İlk duruşma 14 Şubat'ta Silivri'de yapılacak. Tahliye edilenler ilk duruşmaya tutuksuz olarak katılacak.93 sanığın olduğu soruşturmaya ilişkin iddianame cuma günü kabul edilmişti.

Tahliye olan isimler şöyle:

Tayfur Havutçu (seyir yasağı kalktı)

Serdal Adalı

İbrahim Akın (seyir yasağı kalktı)

İskender Alın (seyir yasağı kalktı)

Ümit Karan

Korcan Çelikay (seyir yasağı kalktı)

Ahmet Ateş

Abdurrahman Yakut

Ayrıca Emenike, Hikmet Karaman, Levent Eriş, Mahmut Boz, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkındaki seyirden yasak kararı kaldırıldı.

Seyir yasağı kalkan statlara giriş yapabilecekler. Tayfur Havutçu istenmesi durumunda Beşiktaş'ın başına geçebilecek.

3 Temmuz'da başlayan soruşturma kapsamında aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu toplam 31 kişi tutuklanmıştı. Son tahliyelerle birlikte tutuklu sayısı 23'e indi.

Sürpriz tahliyeler yaşanırken gözler Köşk'e çevrildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği Şike Yasası aynen Köşk'e gönderilmişti. Yasa aynen geçtiği için Gül'ün bu kez veto hakkı bulunmuyor. Ancak Gül yasayı Anayasa Mahkemesi'ne veya referanduma götürebilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları