loading
close
SON DAKİKALAR

Silah zoruyla tecavüz edilen kadına idam!

Silah zoruyla tecavüz edilen kadına idam!
Tarih: 01.06.2017 - 14:12
Kategori: Kadın

Pakistan’da bir erkeğin silah zoruyla cinsel saldırısına maruz bırakılan 19 yaşındaki kadın idam cezasına mahkum edildi. İran’da Reyhan Cebbari de kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için idam edilmişti.

Pakistan’ın Pancap eyaletinde 19 yaşındaki kadın, yakın bir akrabasının silah zoruyla tecavüzüne maruz kaldı. Cinsel saldırıyı köy meclisinde anlatan ve saldırganın cezalandırılmasını isteyen kadının ifadelerini dikkate almayan, köy meclisi, ismi gizli tutulan kadının idamına hükmetti. İdam cezasını bekleyen kadın durumu polis yetkililerine anlattı.

Meclisler erkek lehine karar alıyor

Pakistan’da köy meclisleri yargıda küçük mahkemeler işlevine ve yetkisine sahip olduklarından idam gibi cezaları vererek gerektiğinde uygulayabiliyor. Yasal yetkilere dayanarak bu mahkemeler en ağır cezaları verebiliyor. Ataerkil geleneklerin ağır bastığı ülkede meclislerin aldığı kararlar büyük oranda erkekler lehine oluyor.

İran'da Reyhan Cebbari tecavüzcüyü öldürdüğü için idam edilmişti

İran’da Reyhan Cebbari de kendisine tecavüz eden istihbaratçıyı öldürdüğü için idam edilmişti.

2007’de İran’da kendisine tecavüze kalkışan bir istihbaratçıyı kasten öldürmekten tutuklanan ve 2009’da idama çarptırılan 26 yaşındaki Reyhan, tüm insan hakları kuruluşlarının uyarı ve kampanyalarına rağmen asılarak idam edilmişti ve vasiyetinde tüm organlarının ihtiyacı olan hastalara bağışlanmasını vasiyet etmişti.

Euronews

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları