loading
close
SON DAKİKALAR

Silifke'de Kültürel Mirasın Korunması Eğitimleri Başlıyor

Silifke'de Kültürel Mirasın Korunması Eğitimleri Başlıyor
Tarih: 11.02.2012 - 18:18
Kategori: Seyahat

Mersin-Silifke’de Arkeolojik Varlıkların Korunması İçin Seminerler Başlıyor...

Mersin'in Silifke ilçesinde İlköğretim çağı çocukları arasında, “Arkeolojik Kültürel Değerlerin Korunması” başlığı altında, insanlık geçmişine ait tarih ve kültür varlıklarının tanınması ve korunması bilincinin geliştirilmesini amaçlayan bir eğitim kampanyası başlatılıyor.

Cennet ve Cehennem Obrukları, Jüpiter Tapınağı, Astım Mağarası, Uzuncaburç-Olba ören yeri, Hamamlar, Ayetekla, Silifke Kalesi, Tokmar Kalesi, Liman Kalesi gibi binlerce yıllık, dünya çapında ünlü arkeolojik-tarihi zenginlikleri barındıran Silifke’de, Arkeo-Sev Platformu ile  “Silifke Arkeoloji ve Tarih Grubu” gönüllüleri uzun süreli bir eğitim çalışması başlatmak istiyorlardı. Bu amaca yönelik olarak, Silifke Belediyesi'nin de verdiği destekle, ilk etapta 5 İlköğretim Okulunda eğitim seminerleri verilmeye başlanıyor.

16 Şubat-16 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminer çalışmaları, Arkeo-Sev gönüllü eğitmenleri ile öğretim üyesi arkeolog Lütfiye Clarke,  Kültür Bakanlığı'ndan  emekli Hayati Eker  ve  öğretmen Göktürk Tolga Togay   tarafından yürütülecektir.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları