loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri Belediyesinde Zabıta haftası kutlandı

Silivri Belediyesinde Zabıta haftası kutlandı
Tarih: 12.02.2012 - 18:15
Kategori: Yerel

Zabıta ekipleri, yapılan törenin ardından vatandaşlara ve ilçe esnafına karanfil dağıttı.

Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 185. yıldönümü kutlamaları kapsamında Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, yapılan törenin ardından vatandaşlara ve ilçe esnafına karanfil dağıttı. 

Zabıta Teşkilatı kuruluşunun 185. yıldönümü kutlamaları, 12 Eylül 2011 Çarşamba Günü Silivri Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı. Saat 10.00’da başlayan törene; Silivri Belediye Başkan Vekili Ahmet Yücegök, Başkan Yardımcıları Yılmaz Kandemir, Elif Bilici ve Zafer Ercan, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tam kadro katıldı. 

EFE: “ZABITA GÜVENLİ GELECEĞİN TEMENNİSİDİR”
Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe şunları söyledi; “185. Yaşını kutlayan belediye zabıtasının temelleri 1826 yılında Osmanlı devleti döneminde atılmış. Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra 1930 yılında çıkartılan belediye kanunu ile özel bir hizmet zabıtası şeklinde kanunda yerini almıştır.1956 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile belediyelerde belediye zabıtası kurulmasına karar verilerek, bugünkü Belediye Zabıtası teşkilatı hizmete başlamıştır. Belediye zabıtasının görevi görev yaptığı şehirdeki insanların huzurunu, sıhhatini ve refahını temin etmek olumsuzluklara müdahale etmek ve gerekiyorsa sorunlara yerinde çözüm sağlamaktır. Hedefimiz; disiplinli, birikimli, bilgi ve becerisini etkin bir şekilde kullanabilen, kendini ve kurumunu en iyi şekilde ifade ve temsil eden bir zabıta profili yaratmak ve halkımızın gerçek manada anlayabildiği, sevip, saygı duyduğu teşkilat olabilmektir. Güvenli ve başarılı geleceklerin temennisi ile tüm teşkilatımızın yıldönümünü kutlar, çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar dilerim.” 

YÜCEGÖK: “ZABITA HİZMETLERİ BELEDİYENİN AYNASIDIR”
Zabıta Müdürü Selçuk Efe’nin ardından konuşma yapan Silivri Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Yücegök; “Zabıtanın 185. yıl dönümünü kutlamak amacıyla buradayız. Zabıta hizmetleri günü birlik yapılan hizmetlerin denetlenmesi açısından çok önemlidir. Yerel yönetimin halkla temasının bir noktasıdır burası. Bizler yerinde ve yerel yönetimde huzurun ve refahın yerleşmesini sağlamak için uğraşıyoruz, görevimiz bu. Zabıta hizmetleri belediyenin önemli bir aynasıdır. Görevimiz gereği halka bir bütün olarak saygı ve sevgi çerçevesinde iletişimimizi bu konumla sağlamaktayız. Arkadaşlarımın bu konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinden şüphem yok. Bu düşünce ve duygularla her gün biraz daha büyümekte olan ilçemize hizmet veren zabıta arkadaşlarımıza bu gayretlerinden dolayı teşekkür eder zabıta haftasını kutlarım” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından zabıta ekipleri, çay bahçelerinde bulunan vatandaşlara ve ilçe esnafına karanfil dağıttı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları