loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri Sokakları Tablo Gibi

Silivri Sokakları Tablo Gibi
Tarih: 11.02.2012 - 20:51
Kategori: Özel Haberler

Dünyaca ünlü Graffiti sanatçısı Tunç Dindaş ve ekibi, Silivri Belediyesi’nin projesi kapsamında, şehirdeki boş duvarları birer resim tablosuna dönüştürmeye devam ediyor

Silivri halkı, son zamanlarda sokaklarda bomboş ve renksiz duvarlar, altgeçitler, trafolar yerine, her biri birer sanat eserine dönüştürülmüş çalışmalar görüyor. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın daveti ile Silivri’de çalışmalarını sürdüren dünyaca ünlü sanatçı Tunç Dindaş ve ekibi, şehri rengârenk bezeyerek, sokak sanatının en yaratıcı örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Tarihi yoğurtçu duvara işlendi
Silivri’nin simgelerinden biri olan tarihi yoğurt satıcısı motifini, grafiti formunda duvara işleyen Tunç Dindaş, bu önemli motifi bir kez daha ölümsüzleştirirken, yolu Silivri’den geçenler, sevimli motifle neşe buluyor. Silivri Devlet Hastanesi karşısında gerçekleştirilen çalışma, beğeni topluyor. Yine aynı bölgede, Silivri Belediyesi Engelli Cafe’nin arkasında bulunan devasa boş duvar da, Tunç Dindaş’ın çalışmalarıyla binbir renge büründü.

Silivri girişi rengarenk
Silivri girişinde bulunan alt geçit de, sanatçıların çalışmalarını sergilediği bir başka alan oldu. Yapımı tam iki gün süren ve üç sanatçının yaklaşık 100 kutu sprey boya kullanarak nakış gibi bezediği duvarda, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ismi ile “Silivri’ye Hoş geldiniz” yazısı, geçenleri selamlarken, karakterler ve kaligrafik çalışmalar da, duvarı şenlendiriyor.

Silivri Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda tamamlanan Selimpaşa Plaj Alanı’ndaki yol, çay bahçesi ve peyzaj çalışmaları da, graffiti çalışmaları ile daha renkli hale getirildi. Plaj alanında bulunan ve görsel dokuyu bozan iki boş büfe ve depo duvarı, Tunç Dindaş’ın bir tam gün süren çalışması ile renklendi. Sanatçılar, önümüzdeki günlerde de, Gümüşyaka Mahallesi’nde, yerli üreticilere tahsis edilen E-5 Karayolu kenarındaki alanı da renklendirerek, yerel esnafa hoş bir doku sunacaklar. 

Başkan Işıklar teşekkür etti
Vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılanan ve “bizim mahallemizi, sokağımızı da boyayın” şeklindeki taleplerin gelmeye başladığı çalışmaların ardından, Tunç Dindaş ve ekibine teşekkür eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, çalışmaların devam edeceğini belirtti. 

    
        
    
    
    


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları