loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri’de değişim başladı

Silivri’de değişim başladı
Tarih: 11.02.2012 - 23:21
Kategori: Özel Haberler

Gazitepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’de değişim başladı. 2012 yılında bunu daha net göreceksiniz” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Mahalle Konseyi Halk Toplantıları kapsamında Gazitepe Mahallesi’nde, mahalle sakinleriyle buluştu. Silivri genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Işıklar, gösterilen video sunumla birlikte ilçedeki değişimi gözler önüne serdi. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, Belediye Birim Müdürleri, Gazitepe mahalle halkının katıldığı toplantıda Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri Sorumlusu Muharrem Aydoğan, konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gazitepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Silivri’nin yanı başında olan Gazitepe’nin öncelikle bir planlama sorunu olduğunu biliyoruz. Kafalarda hep havaalanıyla ilgili yapılacak mı, yapılmayacak mı soruları var. Bu Gazitepe’nin kaderini belirleyecek bir durum. Sayın Başbakan son olarak Arnavutköy’de havaalanı yapılması düşüldüğünü açıkladı. Bayındırlık Bakanı da Çorlu’daki havaalanını büyüterek oranın ihtiyacı karşılayacağını, buraya gerek olmadığını açıkladı. Bu konunun ne zaman netleşeceği konusunda bizim bir bilgimiz yok, hükümetin vereceği karar. Bizim yapacağımız Gazitepe’nin 1/5000’lik planlarının yapılması, 5000’likler yapıldı onaylandı ve dağıtımı bekleniyor. 1/1000’lik planları da biz yapacağız.

Hatırlarsanız sıkça yapmış olduğumuz ziyaretlerde, Gazitepe’de Silivri merkezde ne varsa burada da olacak demiştik. 8 tane belediyeyi büyük bir borç yükü altında teslim alarak, bunları ödenebilir, sürdürülebilir hale getirdik. Silivri Belediyesi’ni ilk defa 1960’tan bu yana kendi imkân ve kaynaklarıyla en büyük yatırımı yapar hale getirdik. Bu nasıl oluyor? Çalışınca, kaynak ve imkânları nerden alacağınızı ve nereye harcayacağınızı bilince oluyor. 50 trilyona yakın aldığımız bütçeyi bu yıl 103 trilyona çıkardık ama bunun Silivri’yi tarif etmediğini biliyorum.

Gazitepe’nin merkezle birleşmesi ile ilgili süreci tamamlamak istiyoruz. Akşam saatlerinde hizmet sektörlerinin gelişmesi, düğünlerin ve kutlamaların yapılacağı düğün salonu yok. Kadıköy’de yaptığımız düğün salonunun bir benzerini de burada yapacağız. Spor sahasını düzenleyeceğiz, sahanın yanına da çoluk çocuğumuzla oturabileceğimiz yeşil bir meydana dönüştüreceğiz. Bulunduğumuz bu meydanı da elden geçireceğiz. Mimarsinan ve Yeni Mahalle’de hizmete açtığımız mahalle evimizi Gazitepe’de de açacağız. Kadınlarımız, çoluk çocuğumuz burada kurslar görerek kendilerini geliştirecekler. 2012 yılı içerisinde bu eksikleri tamamlamış olacağız. Diğer beldeleri gezen hemşerilerimiz görmüşlerdir, amacımız Silivri’nin meydanında ne yaptıysak beldelerde, mahallerde de onu yapmak. Bu çalışmalarımızı fiziki şartların, beldenin, mahallenin görünümü, yaşamı çağdaşlaştıran, yükselten bir anlayışın ötesinde, birleştiren bir unsur olarak görüyoruz.

Silivri’yi çağdaş, modern ve dürüstçe, saydam yönetilen bir belediye haline getirdik ve ısrarla bunun takipçisi olacağız. Kapımıza kim gelirse gelsin, öncelikle sosyal projelerden başlayarak, bir insanın ihtiyaçlarını 3152 haneye düzenli gıda yardımı yapar muhtaçlığını yüzüne vurmadan ihtiyacını gideren sistemi 2,5 senedir yaşatıyoruz. 4000 bin çocuğumuza iş bulduk, 560 tanesine sertifika vererek fabrikalara yerleştirdik. 1300 yaşlı, 600 engelli evinde bakar hale geldik. Tüm bu çalışmaların, insana değer veren, insanı insan yapan değerleri koruyan, onun muhtaçlığını yüzüne vurmadan, tarafsız belediye yönetimi ile yapılabilirliğini gösterdik. En önemli proje insan, ondan daha önemlisi yok. Silivri’de değişim başladı. 2012 yılında bunu daha net göreceğiz. Bunları yaparken bizlere cesaret veren sizlere teşekkür ediyorum. Bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz ama bir gönül ve vicdan borcumuz var. Yaşadığımız bu memlekette daha yaşanır, refah ve bu refahı adil paylaşan bir yönetim anlayışını kalıcı olarak yerleştireceğiz.”

Gazitepe Mahalle sakinleri Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından görüş ve önerilerini, mahalle gördükleri eksiklikleri dile getirdi. Gazitepe İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Kadir Açıkalın, toplantı sonunda okula yaptığı yardımlar ve büyük bir eksiklik olan kantin ihtiyacını karşıladığı için Başkan Işıklar’a çiçek takdim ederek teşekkür etti.  

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları