loading
close
SON DAKİKALAR

Silivri'de Roman Açılımı

Silivri'de Roman Açılımı
Tarih: 12.02.2012 - 10:35
Kategori: Özel Haberler

İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu’nun gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Işıklar; “Yoksullukta, çaresizlikte bile yaşama sevinci ve direncini bırakmamayı sizlerden öğrendim” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu’nun Silivri Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Mega Saray Tesisleri’nde gerçekleşen programa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Yönetimi ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdal Özbayraklar, şunları söyledi; “Federasyonumuz İstanbul’da yaşayan roman vatandaşlarımıza istihdam, eğitim ve konutta iyileştirme ve roman vatandaşların toplumdaki ikinci sınıf yargısını ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Ben burada Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın ve Çatalca Belediye Başkanı Sayın Cem Kara’nın romanlara yapmış olduğu büyük işleri gördüm. Her gittiğim ilçede onları idol olarak gösteriyorum. 

Silivri Belediye Başkanımız Sayın Özcan Işıklar’ın romanlara yaptığı büyük yatırımlar var. Konut sorunu için bir adım attı. Yeni Mahalle’de yaşayan vatandaşlarımızı çadırdan kurtarıp, prefabrik evlere yerleştirdi. Kendisine sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Biz romanlar her yerdeyiz. Birçok yerde romanlar ikinci sınıf vatandaş olarak görülmüştür. Buna rağmen Türkiye’nin yetiştirdiği ender sanatçılar romanların içinden çıkmaktadır. Biz bir dahaki seçimde mecliste romanlardan da temsilci görmek istiyoruz.”

Yoğun tezahürat ve alkışlarla kürsüye çıkan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi; “Biz burada beraber yürüdük, cenazemizi birlikte taşıdık, düğünlerimizi her birlikte yaptık. Aynı günlerde sevindik, hüzünlerimizi, sevincimizi beraber paylaştık. Neler yaptığımızı anlatmak çok da önemli değil, yaptıklarımızın yeterli olmadığını biliyorum. Ben sizlerden şunu öğrendim; küçük şeylerden mutlu olmayı. 

Yoksullukta, çaresizlikte bile yaşama sevinci ve direncini bırakmamayı sizlerden öğrendim. İlçemizde roman kültürünün bizlere kattığı en önemli değer bu. Kaynaştıran, birleştiren bir yapınız var. Bunu kaybetmemenizi ve sürekli korumanızı istiyorum. Bu korumanın bir yolu da sahip çıkmak. Bizi biz yapan değerlere sahip olursak, biz yaşayacağız. Dilimizi, bayrağımızı, marşımızı, gelenek ve göreneklerimizi koruyacağız, bunları yaşatacağız. İlçemizde Roman Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneğinin kuruluşuna destek olmamızın sebebi de bu. Allah vergisi yeteneklerini, sanata olan düşkünlüklerini geliştireceğiz. Biz pazara kadar değil, mezara kadar sizlerle birlikteyiz demiştim. Sizlerin değerlerini ve kültürünüzü mezara kadar taşıma inancını hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Hepinizi gözlerinden öpüyor, sevgiler saygılar sunuyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da yaptığı konuşmasında, İstanbul Roman Dernekleri Federasyonu örgütlü çalışmalarından dolayı tebrik etti. Tanrıkulu; “Türkiye’nin her yerinde yoksullukla, barınma sorunuyla, işsizlikle, eğitimsizlikle mücadele ediyorsunuz. 

Bunlara rağmen inancınızla, neşenizle ve kültürünüzle en önemli topluluklardan biri olmaya devam ediyorsunuz. Sizleri heyecanınız ve yaşama sevinciniz için kutluyorum. Türkiye’de nasıl örgütlü bir şekilde ayakta kalınır, nasıl mutlu yaşanır sizlerden öğrenmek lazım. Sizleri kutluyorum. Örgütlü yapınızın devam etmesini ve ülke genelinde yaygınlaşmasını diliyorum. Parti olarak her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorunların tek çözümünün eğitimden geçtiğinin altını çizen Silivri Kaymakamı Salih Keser, yaptığı konuşmasında; “Bugün sizlerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Anayasalar önünde her vatandaş eşittir. Sorunlarınızı aşmanız için, çocuklarımızın mektepli olarak yetişmesi çok önemli. Okulu ve eğitimi ihmal etmemeliyiz. Bu konuda sizlere her türlü imkânı ve alt yapıyı hazırlamak için hepimiz buradayız. Sorunların çözülmesinin tek yolu eğitimden geçer” dedi.

Roman vatandaşlar gerçekleşen protokol konuşmaların ardından sahneye çıkan Popstar Tayfun, Kobra Murat ve Ümmiye ile birlikte gönüllerince eğlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları