loading
close
SON DAKİKALAR

Silviya Otel'in yıkımına başlandı

Silviya Otel'in yıkımına başlandı
Tarih: 31.05.2012 - 11:12
Kategori: Yerel

Silivri'deki Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenleme çalışmaları start aldı...

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın küçük esnafın kalkınmasına yönelik olarak projelendirdiği, Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenleme çalışmaları start aldı.

İlçe genelinde ticari hareketi, sosyal ve kültürel canlılığı yaratmak adına prestijli yol ve meydan düzenlemeleri, kentsel tasarım çalışmaları hayata geçiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şimdi de Silivri Çarşı Meydanı’nın canlandırılması adına çalışmalar başlattı.
Yapım malzemesinin son derece dayanıksız olduğu Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenleme projesi için çalışmalar start aldı. Haziran ayının ortalarına kadar devam edecek olan yıkım çalışmalarının hemen ardından başlayacak inşaat çalışmalarının da, iki ayda tamamlanması hedefleniyor. Yeni Silviya İş Merkezi Projesi’nde Teras Cafe de dahil olmak üzere toplamda 25 ayrı bağımsız birim olacak.

Esanf mağdur olmayacak
Esnafın mevcut konumlarının korunarak, binanın sağlamlaştırılmasının amaçlandığı proje kapsamında yıkım çalışmasının hemen ardından zemin enjeksiyonu yapılarak iyileştirme çalışması gerçekleştirilecek. Esnafın kendi inşaat metrekare oranını kurulacak olan havuza ödeyeceği projede, asma katla birlikte 4 kat olacak binada, Teras Cafe de yer alacak.

Neden el ile yıkılıyor?
Yan taraftaki binalara, yıkıntı molozu düşerek zarar verme durumunu ortadan kaldırmak amacıyla kat yüksekliği eşitlenene kadar yıkım el ile gerçekleştirilecek. Daha sonra yıkım çalışmaları iş makineleri ile devam edecek. Yıkımda kaybedilen süre, çift vardiya ile çalışılarak kısa sürede tamamlanacak.

Çarşı esnafı teşekkür etmişti
Aralarında AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Yalçın Yönet’in de bulunduğu bir grup çarşı esnafı, Başkan Işıklar’ı ziyaret etmiş, Silviya Otel’in yıkılarak yeniden düzenleme projesinin çok yerinde bir düşünce olduğunu dile getirerek, teşekkür etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları