loading
close
SON DAKİKALAR

Sinan Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Ç. Beykoz'da yakalandı: Tutuklu sayısı 10'a yükseldi

Sinan Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Ç. Beykoz'da yakalandı: Tutuklu sayısı 10'a yükseldi
Tarih: 06.01.2023 - 00:27
Kategori: Gündem

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin aranan Doğukan Ç. Beykoz'da yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramada 2 silah ele geçirildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Ankara Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Ateş cinayeti soruşturmasıyla ilgili bir süredir İstanbul'da firari şüphelileri yakalamak için çalışma yürütüyordu. Bugün akşam saatlerinde Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Ç.'nin Beykoz İshaklı Köyünde bulunan bir otelde olduğu belirlendi.

İstanbul ve Ankara polislerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda otele baskın düzenlendi. Polislerin geldiğini fark eden Doğukan Ç. otelin arka kısmında bulunan ormanlık alana kaçmak istedi. Bu sırada polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi etmesinin ardından Doğukan Ç. yakalandı. Yapılan aramada 2 silah ele geçirilirken, gözaltına alınan Doğukan Ç.'nin Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 2'si polis 6 şüpheli tutuklandı

Adliyeye dün sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanmıştı. Yeni sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, bir kişiyse adli kontrol şartıysa serbest bırakıldı. Böylece toplam tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ikisi özel harekat polisi 4 şüpheli daha tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.

Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in (38) öldürülmesiyle ilgili 4 şüpheli daha adliye sevk edildi. Adliyeye dün sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanmıştı. Yeni sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanırken, bir kişiyse adli kontrol şartıysa serbest bırakıldı. Böylece toplam tutuklu sayısı 6'ya yükseldi.

Doç. Dr. Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınanlardan motosikleti kullanan Vedat B. ile Hakan S. ve Zekeriya A., dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, 'tasarlayarak öldürme' suçundan tutuklandı.

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınanlardan U.K., M.U., E.V. ve M.Y. de emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin savcılık sorguları sürüyor.

3'Ü TUTUKLANDI

Ankara'da, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in (38) öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınanlardan U.K., M.U., E.V. ve M.Y. de emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren 4 şüpheli, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerden U.K., M.U. ve M.Y. tutuklanırken, E.U. ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, "30/12/2022 tarihinde İlimiz Çankaya İlçesi Kızılırmak Mahallesi 1456'ncı Sokak üzerinde Sinan Ateş'in ateşli silah ile öldürülmesi ve Selman Bozkurt'un yaralanması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınan 18 şüpheliden, ifade ve sair adli işlemleri biten 3 şüphelinin C. Savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 03/01/2023 tarihinde yapılan sorguları neticesinde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. 04/01/2023 tarihi itibarıyla işlemi tamamlanan 4 şüpheli de savunmaları alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, talep doğrultusunda 3 şüpheli aynı suçtan tutuklanmış, 1 şüpheli ise talebimiz doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları