loading
close
SON DAKİKALAR

Sinop'ta minare 'sağa mı yoksa sola mı yapılsın' tartışması

Sinop'ta minare 'sağa mı yoksa sola mı yapılsın' tartışması
Tarih: 01.10.2018 - 09:30
Kategori: Yurt

Sinop’un Eymür köyünde 1990 yıllında minaresiz yapılan cami için geçtiğimiz günlerde minare yapılması kararı verildi. Ancak köy sakinleri arasında sağ ya da sol tarafa yapılması konusunda tartışma çıktı...

Tartışmalar nedeniyle devreye Sinop il müftüsü Ali Hayri Çelik girdi. Minarenin yerini gösteren Müftü Çelik, her iki tarafı da bu konu da ikna etti. HalkSesi’nden Mete Çağdaş’ın haberine göre bir gün sonra yeniden tartışma başlatan gruplar arasında bulunan köy imamı Muhittin Bostancı’nın eniştesi 67 yaşındaki Şaban Keçe kalp krizi geçirdi. Samsun’un Bafra ilçesinde özel bir hastanenin yoğun bakım servisine kaldırılan Keçe’nin durumu ağır.

CAMİ MİNARESİZ KALDI

Köy muhtarı Hüseyin Şahin’i suçlayan köy sakinleri; “Bu noktaya gelinmesinin tek sorumlusu muhtarımız Hüseyin Şahin’dir. Onun inadı yüzünden ikiye bölündük” dediler.

Habere göre, minare “Sol taraftan olacak” diyen köy muhtarı caminin sol tarafını kazdırdı. Ancak kalp krizi nedeniyle etkilenen köylüler fikir değiştirince Şahin de açtığı yeri kapatmak zorunda kaldı. Cami imamı Muhittin Bostancı son durum hakkında ise şunları söyledi:

“Son üzücü olay başta olmak üzere köyde moraller iyice bozuldu. Bunun üzerine minare yapılmasından vazgeçildi. Yani köy camimiz inat yüzünden minaresiz kaldı.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları