loading
close
SON DAKİKALAR

Şişli Belediyesi'nden Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası

Şişli Belediyesi'nden Öykü Arin için kök hücre bağışı kampanyası
Tarih: 24.01.2019 - 16:16
Kategori: Yerel

Şişli Belediyesi, lösemi hastası 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin ve lösemili çocuklar için 29 Ocak'ta kök hücre bağışı kampanyası düzenliyor.

Geçtiğimiz kasım ayında lösemi hastalığının bir türü olan ve milyonda bir kişide görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) teşhisiyle tedavisine başlanan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin için süre daralıyor. Mart ayının başında ilik nakli yapılması gereken Öykü için tüm Türkiye ve 12 ülkede başlatılan kök hücre bağışı kampanyasına şimdiye kadar binlerce donörün yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları, sanatçılar ve en çok izlenen diziler dahi destek verdi. Şu ana kadar Öykü için uygun ilik henüz bulunamazken, onun için yapılan bağışlardan ise birçok kişiye uygun donör bulunduğu, bazı bağışçıların da ciddi hastalıklara yakalandığı ortaya çıkarak erken evrede tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Şişli Belediyesi de minik Öykü ve lösemi hastası çocuklar için "Güzel Öykü'nün bir parçası ol" sloganıyla kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenliyor.

Belediyenin kan bağışı kampanyası 29 Ocak Salı günü 08.30-17.30 saatleri arasında Şişli Belediye Başkanlığı binası önünde yapılacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları