loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas anmalarına dava

Sivas anmalarına dava
Tarih: 15.01.2012 - 19:50
Kategori: Gündem

Sivas’ta Madımak katliamının bu yıl yapılan anma törenlerine katılanlar için Valiliğin suç duyurusu üzerine açılan davaya Salı günü başlanacak.

2 Temmuz Katliamı Anma Komitesi Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, “Gözdağı vermek, yıldırmak, korkutmak için dava açtılar. Asla yılmayacağız ve Madımak utanç müzesi oluncaya kadar mücadelemizi devam ettirme kararlılığındayız. Pir Sultan Abdal’ın bir deyişinde dediği gibi ‘Kadılar müftüler fetva yazsa da, dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pirsultan Abdal Şenliklerine katılan 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisi yakılarak katledildi.  Sivas Valiliği, katliamın 18. yıl dönümünde geçen Temmuz ayında katliamda yaşamını yitirenleri annak için düzenlenen etkinlikleri yasakladı ancak etkinlikler gerçekleştirildi. Bunun üzerine Valilik de anma komitesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anma Komite Başkanı Hidayet Yıldırım ile komite üyeleri Niyazi Erdem, Cahit Albayrak, İbrahim Erdoğan, Cevat Aktaş, Muzaffer Deniz, Hüseyin Erol hakkında “ 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna mualefet” suçundan Sivas Sulh Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşması yarın yapılacak. CHP, EMEP, ÖDEP Genel Merkez temsicileri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi ve hukukçuları, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Merkez temsilcileri, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik ile birlikte bir grup hukukçu da yargılananlara destek vermek ve müdahil olmak için ilk duruşmaya katılacak.

Davayı gözdağı vermek için açtılar

2 Temmuz Katliamı Anma Komitesi Başkanı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Temsilcisi Hidayet Yıldırım, 18 yıldır yapılan anma törenlerinde en ufak bir olay ve taşkınlık yaşanmadığını dikkat çekerek, “Madımak oteli yok edildi ve katliamın unutulması için de birilerinin buraya gelip anma yapması, katliamı hatırlatması istenmiyor. Biz 18 anmayı hiç olay çıkarmadan yaptık. Şimdi göz dağı vermek, yıldırmak, korkutmak için dava açtılar” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları