loading
close
SON DAKİKALAR

'Sivas Hala Yanıyor'

'Sivas Hala Yanıyor'
Tarih: 08.03.2012 - 16:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sivas Katliamı davasının 13 Mart'ta zaman aşımından düşeceğini hatırlatarak, bazı açıklamalarda bulundu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak yaptığı yazılı açıklamada, Sivas Katliamı davasının 13 Mart'ta zamanaşımından düşeceğini hatırlatarak, AKP'yi 10 yıldır davanın çözülmesi için hiçbir adım atmamakla ve davanın zamanaşımına girmesi için sürekli oyalama taktikleri içinde olmakla suçladı.

CHP olarak "Adam öldürme, işkence ve çocukların cinsel istismarı" suçlarında zamanaşımının kaldırılması için kanun teklif verdiklerini, ancak AKP'nin bu önerinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşmesine imkan vermeyerek kimlerden yana ve "ne kadar demokrat" olduğunu gösterdiğini belirten Toprak, "AKP katillerden, işkencecilerden ve çocuklara cinsel taciz uygulayanlardan, yani insanlık suçu işleyenlerden yana tavır almıştır. AKP'nin maskesini düşürmeye devam edeceğiz. Ne Sivas katliamını, ne işkencecileri ve taciz suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız" dedi.

İsminde "Adalet" olmasına rağmen AKP'nin hep "Adaleti Katleden Parti" olduğunu ifade eden Toprak, "AKP hiçbir zaman yandaşları dışında kimseye karşı adil olmadı. AKP'li bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları Sivas katliamının avukatlığını yapmışlardı. Anlaşılan avukatlık görevi devam ediyor. Sivas hala yanıyor ve AKP bu yangını körüklemeye devam ediyor. Ama insanlık ne o korkunç katliamı ne de AKP'nin iki yüzlü ve riyakarca tutumunu asla unutmayacak. Tarih bu büyük trajediyi ve bu trajediye ses çıkarmayan sefilleri yazacaktır" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları