loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas katliamı davası tamamen kapanabilir

Sivas katliamı davası tamamen kapanabilir
Tarih: 11.02.2012 - 23:55
Kategori: Gündem

Sivas'ın firari sanıkları için savcının istediği zamanaşımı talebi bugün görüşülecek. Mahkeme talebi kabul ederse 18 yıllık dava tamamen kapanacak...

Sivas'ın firari sanıkları için savcının istediği zamanaşımı talebi bugün görüşülecek. Mahkeme talebi kabul ederse 18 yıllık dava tamamen kapanacak...

Sivas katliamı davasında bugün kritik gün. Davanın 7 firari sanığı hakkındaki suçlamanın, 15 yıl geçmesi nedeniyle düşürülmesi yönündeki talep karara bağlanacak.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bir önceki duruşmasında Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, firari sanıklar Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca, Yılmaz Bağ ve Necmi Karaömeroğlu’nun üzerlerine atılı eylemlerinin ‘Anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüse iştirak’ suçu olduğunu belirterek, bu suça ilişkin olağanüstü zamanaşımı süresinin yasalar uyarınca 15 yıl olduğunu ifade etti.

Yüksel, sanıklar hakkında açılan kamu davasının zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle düşmesine karar verilmesini istedi. Müşteki avukatlarından Şenal Sarıhan ise “Mahkeme, bu olayın, insanlığa karşı suç teşkil ettiği gerekçesiyle, zaman aşımı kurallarının uygulanamayacağını karara bağlamalıdır” dedi.

‘Yüzde 99,99 Erçakmak’

Önemli bir karar aşamasında olan davada temmuzda Sivas’ta öldüğü ve gizlice defnedildiği ortaya çıkan davanın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak’a ilişkin beklenen Adli Tıp Raporu da tamamlanarak mahkemeye iletildi. Erçakmak’ın eşi Nuran Erçakmak ile oğlu Ergün Erçakmak’tan alınan örneklerin, defnedilen kişiden alınan örneklerle karşılaştırıldığı ifade edilen raporda, defnedilen kişinin “yüzde 99,99 ihtimalle Ergün Erçakmak’ın biyolojik babası olabileceğinin tespit edildiğine” yer verildi.

Davanın bu son aşamasında faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybeden ailelerin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu üyeleri de dün TBMM’de çeşitli görüşmeler yaparak destek aradı. AK Parti ve MHP’nin randevu vermediği platform üyeleri CHP ve BDP grubunu ziyaret etti. Platformun sözcüsü Turan Dursun’un oğlu Abit Dursun, iki yıl önce de TBMM’yi ziyaret edip bir araştırma komisyonu kurulması taleplerini iletmelerine karşın komisyonun kurulması için verilen 15 önergenin reddedildiğini hatırlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları