loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas Katliamı Zamanaşımı Protestoso Kadıköy'de

Sivas Katliamı Zamanaşımı Protestoso Kadıköy'de
Tarih: 30.03.2012 - 11:49
Kategori: Gündem

19 yıl sonra gelen zamanaşımı kararını tanımadıklarını açıklayan Alevi örgütleri ile ilerici ve devrimci güçler saat 12.00′den itibaren üç koldan Kadıköy'de toplanmaya başlayacaklar.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) başta olmak üzere, Alevi örgütlerinin protestosu bugün İstanbul Kadıköy’de...

Katliam davasında 19 yıl sonra gelen zamanaşımı kararını tanımadıklarını açıklayan Alevi örgütleri ile ilerici ve devrimci güçler saat 12.00′den itibaren üç kolda toplanmaya başlayacaklar.

Haydarpaşa Garı, Tepe Naitulus ve Eski Salı Pazarı'nda (Söğütlüçeşme) toplanacak olan binlerce kişi Kadıköy Meydanı’na yürüyecek.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, yarın Kadıköy Meydanı'nda Sivas katliamı davası sanıkları için verilen zaman aşımı kararını protesto edecek.

14.00'ta başlayacak miting öncesi, saat 12.0'da 3 noktada toplanılarak Kadıköy Meydanı'na yürünecek.

Siyasi partiler Haydarpaşa Numune Hastanesi, Alevi kurumları ve devrimci-demokrat kurumları Tepe Nautilus, sendikalar ve meslek odaları Et Balık Kurumu önünde toplanacak. Mitinge çevre illerden de katılım olacak.

Araçlarıyla mitinge katılacaklar için Boğaziçi Köprüsü trafiğe açık olacak, tren ve vapur da işleyecek.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından sunulacak mitingde, Alevi örgütleri başkanları ile Sivas'ta yaşamını yitiren Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok konuşma yapacak.

Mitingde Sebahat Akkiraz, Selda Bağcan, Onur Akın, Pınar Sağ, Gülcihan Koç sahne alacak.

Bu toplantılarda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sivas katliamı davasında verdiği zamanaşımı kararının hukuksal açıdan Türkiye için tam bir utanç belgesi olduğu, insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zamanaşımı olmayacağı ve bu nedenle bugün’ta yapılacak mitinge katılımın önemli olduğu vurgulanıyor. Bölge toplantılarına Alevi derneklerinin yanı sıra yöre dernekleri ve demokratik kitle örgütleri katılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları