loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünün İstanbul'da kutlanması tepki çekti: 'Düpe düz seçim çalışması'

Sivas Kongresi'nin 100. yıl dönümünün İstanbul'da kutlanması tepki çekti: 'Düpe düz seçim çalışması'
Tarih: 14.06.2019 - 15:09
Kategori: Yurt

Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından "Sivas Kongresi'nin 100. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri" kapsamında 16 Haziran Pazar günü İstanbul'da yapılacak program, seçim çalışması olarak değerlendirilerek tepkilere neden oldu.

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Sivas Valisi Salih Ayhan ve AKP'li Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in tarafından 16 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek etkinliğe dikkat çekti.

Vali ve belediye başkanı imzalı davetiyede, "Sivas Kongresi'nin 100. Yıldönümü Kutlama Etkinlikleri ve İl genelinde yapılan tüm yatırımlar hakkında İstanbul'daki hemşehrilerimize bilgilendirme ve istişarede bulunmak için; düzenleyeceğimiz kahvaltı programına siz değerli Dernek ve Vakıf Başkanlarımızı davet eder, katılımlarınızı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümünün 4 Eylül'de olduğunu hatırlatan Takan, "Diyelim ki sayın vali ve belediye başkanı işlerinde çok aceleciler herhangi bir yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için 23 Haziran sonrasını bekleseler kıyamet mi kopar?..  Geçelim!.. Böyle bir toplantı Ankara'daki Sivaslılar için neden yapılmaz?.. Soruları daha çok uzatabiliriz ama gereksiz!.. Çünkü, devletin suyunu çıkardılar!.. Devletin Valisi'nin düştüğü hale bakın... Kutsal bir devlet etkinliğinin düşürüldüğü hale bakın... Üstüne bir de seçim kazanmak için devleti yöneten siyasi iktidarın düştüğü hale bakın!.." dedi.

Takan, "Sivas Valisi sahaya indi!.." başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Düpe düz seçim çalışması. Devletin tüm imkanları ile. Güya, İstanbul'da yaşayan Sivaslıların gönlünü bir kahvaltı ile hoş edecekler ardından da belediye başkanlığını kazanacaklar...Devleti bu hale getirenlere ve bu hale getirilmesine göz yumanlara yazıklar olsun!."

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Partili Milletvekili Durmuş Yılmaz da duruma tepki gösterdi. Yılmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hayrola Sayın Vali, bu acelecilik de neyin nesi? Sivas Kongresi'nin yıldönümü 4 Eylül'de. Hem niye yalnız İstanbul, Ankara’da Sivaslı yok mu? Haa tamam anladım, İstanbul’ da seçim var" diye yazdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları