loading
close
SON DAKİKALAR

Sivas Kongresi'nin 99. yıl dönümü Beylikdüzü'nde coşkuyla kutlandı

Sivas Kongresi'nin 99. yıl dönümü Beylikdüzü'nde coşkuyla kutlandı
Tarih: 05.09.2018 - 14:49
Kategori: Yerel

Bağımsızlık savaşının ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 99’uncu yıldönümü, 5. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen anma töreni ve Haluk Gülsoy ile Elif Buse Doğan’ın verdiği konserle kutlandı.

Beylikdüzü 5’inci Barış ve Sevgi Buluşmaları, anlamlı bir tarihi güne tanıklık etti. Sivas Kongresi’nin 99’uncu yıldönümü ve 7. Dünya Sivaslılar Günü, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen törenle kutlandı. Tarihi olayın yıldönümünü kutlayan Dernek Başkanı Eyyüp Günay, “4 Eylül’ün Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinde birlik ve beraberlik içinde geçmesi dileğinde bulundu. Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ise 4 Eylül ruhunun her zaman yaşaması temennisinde bulunarak “ Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.” dedi.

İmamoğlu: “Sivas Kongresi Çok Önemli”

Sivas Kongresi’nin 99. yıldönümünde, kongrenin tarihsel önemine değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bağımsızlık vurgusunun yapıldığı, Türkiye Cumhuriyet’inin belki de ilk başkenti olan bir kent Sivas. Onun için Ankara’ya gittiğiniz kadar mutlaka Sivas’ı da görün. Milyonlar Anıtkabir’e gidiyor; ama yüzbinler de Sivas’a aksın. Çünkü Cumhuriyet ruhu ve ateşi Sivas’ta yakılmıştır. Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye.” şeklinde konuştu.

Halit Tuna’nın İsmi Ölümsüzleşecek

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Sivaslılar Derneği üyeleri ve vatandaşların katıldığı törende; “Sivas’ta 108 Gün” adlı eserin bittiğini ve 1,5 ay içerisinde basılarak hem Sivaslılar’a hem Türkiye’ye hediye edileceğini müjdeleyen Başkan İmamoğlu, “Eserin oluşmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel eserin Cumhuriyet’imizin kuruluş temelinde neler yapıldığını daha net bir şekilde yansıtacağını düşünüyorum.” diye konuştu. İmamoğlu, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği’nin merhum Başkanı Halit Tuna’nın isminin Yakuplu Mahallesi’ndeki bir parka verilmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

‘Yenilikçi Eğitim’ Enine Boyuna Tartışıldı

Sivas Kongresi’nin anıldığı günde Çardak Altı Sohbetleri’ne Cihat Şener,

Prof. Dr. Belma Tuğrul konuk oldu. “Yenilikçi Eğitim, Tarihte Eğitim, Sınav Psikolojisi Nasıl Aşılır?” konusunu tartışan ikili, konuya farklı bakış açılarından yaklaştı. Söyleşide, eğitim sistemindeki sistemsizlikte herkesin payı olduğuna dikkat çeken Cihat Şener, asıl sorunun çocuklara kendini bilme bilincinin kazandırılmamasından kaynaklandığını belirtti. Hayal kurmadığımız, cesur olmadığımız için mutsuz insanlar haline dönüştüğümüzü söyleyen Prof. Dr. Belma Tuğrul, anne babalara, çocuk eğitimi konusunda tavsiyelerde de bulundu. Sohbetin sonunda, iki konuşmacının fikirlerini harmanlayan Moderatör Yekta Kopan, “Umut ve akıl bizi kurtarır. Umutla aklı, hayalle bilgiyi bir arada taşıyabilecek olursak kurtulabiliriz.” değerlendirmesinde bulundu. Çardak Altı Sohbetleri’nin bitiminde, Sivas Kongresi’nin milli değerler açısından taşıdığı gücü ifade ederek konserlerine başlayan Haluk Gülsoy ve Elif Buse Doğan, Beylikdüzü’ne türkü dolu bir gece yaşattı. Hep birlikte türkülerin söylendiği, halayların çekildiği gecenin sonunda, İmamoğlu, sahnede günün anlamına bir kez daha değinerek emeği geçen herkesi kutladı; sanatçılara çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları