loading
close
SON DAKİKALAR

'Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü' kitabı Beylikdüzü'nde tanıtıldı

'Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü' kitabı Beylikdüzü'nde tanıtıldı
Tarih: 23.11.2018 - 12:49
Kategori: Yaşam

Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni yenilenmiş haliyle sanatseverlerin hizmetine sundu. Açılış etkinliklerinin ilk gününde, Atatürk’ün Sivas’ta geçirdiği 108 günü anlatan ve belgesel niteliği taşıyan ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı eserin lansmanı yapıldı...

Batı İstanbul’un kültür sanat alanında da başkenti olma hedefiyle çalışmalarına aralıksız devam eden Beylikdüzü Belediyesi, sanatın her dalına ev sahipliği yapacak olan Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’ni (BAKSM) yenilenmiş haliyle sanatseverlerin hizmetine sundu. 

24 Kasım’a kadar devam edecek açılış etkinliklerinin ilk gününde Batı İstanbul Vakfı’nın koordinasyonuyla hayata geçen ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ kitabının yazarları olan Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Dr. Şefik Memişile birlikte Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yekta Kopan moderatörlüğünde gerçekleşen keyifli bir söyleşiye konuk oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydın, siyasi parti ilçe başkanları, ilçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı kitap tanıtıldı.

İmamoğlu: Film tadında bir kitap oldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta geçirdiği 108 günü anlatan ve belgesel niteliği taşıyan eserin konuşulduğu söyleşide, kitaba dair anektodlar izleyicilerle paylaşıldı. Sivas’ı milli mücadelenin Ankara’dan önceki başkenti olarak tanımlayan Ekrem İmamoğlu, ‘Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü’ adlı kitabın tam da bu çağa uygun bir eser olduğunun altını çizerek, “Kaynak niteliğindeki bu eserin özellikle akademik merkezlere ve kütüphanelere ulaşmasını çok arzu ediyorum. Film tadında bir kitap oldu. İnsanlar eline aldığında bırakamayacaklar. Milli mücadele günlerinin aslında filminin de çekilmesi gerekir” diye konuştu.

Hamit: Satış ya da kâr amaçlı değil tamamen hizmet amaçlı

Kitabın hazırlanma sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirten Hamit Demir, “Öğrencilerimizin ders kitaplarına konu olacak nitelikte ve oldukça yoğun bir çabayla hazırlandı bu kitap. Satış ya da kâr amaçlı değil tamamen hizmet amaçlı. Çocuklara ışık tutacak bir kitap hazırlayabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Eser hazırlanırken yalın ve soft bir dil kullanmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Vahdettin Engin ve Dr. Şefik Memiş ise milli mücadele ve Atatürk hakkındaki tüm kaynakları kullandıklarını ancak, geçmişin eserlerine yer verirken bugünkü insanların anlayacağı şekilde olmasına oldukça önem verdiklerini belirttiler.

Kıral, 72. sanat yılını Beylikdüzü’nde Kutladı

Açılış etkinlikleri kapsamında ayrıca, usta sanatçı Zeki Kıral’ın Retrospektif Resim Sergisi sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar 55 kişisel serginin yanı sıra, yurt içi ve yurtdışında pek çok karma ve grup sergilerine katılan Kıral, 72. sanat yılında resimseverlerle bir araya geldi.

Galeri Bedri Rahmi’de 100 adet birbirinden değerli eserin yer aldığı sergi, 22 Ocak 2019 tarihe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Rıdvan Armağan

Bu kitaptan edinme şartları nedir?

28.12.2018, 08:52
Yorum Yap

Facebook Yorumları