loading
close
SON DAKİKALAR

Siyahı unutacağımız bir sezon geliyor

Siyahı unutacağımız bir sezon geliyor
Tarih: 12.02.2012 - 00:42
Kategori: Kadın

Bir yılı geride bıraktık. Aslında bir akımı da. 2012 yılı, moda dünyasında farklı izlerle birlikte geliyor.

Gardrobunuzda ufak bir temizliğe ihtiyaç olabilir. Çünkü Gamze Saraçoğlu, bu sezonda siyahı unutup, çiçeklerin ve renklerin dünyasına gireceğimizi söylüyor. Puantiye desenler sezonun en gözde detayı olacak. Kadife ise 2012’de altın çağını yaşayacak.

Her yeni yıl, aslında moda dünyası için de yeni bir heyecan. Çünkü yeni yılın trendlerinin belirmesiyle birlikte defilelerde modacıların farklı yorumlarını görmek mümkün oluyor. Dünyaca ünlü Chanel markasının kurucusu Coco Chanel, “Moda geçicidir, stil ise kalıcı” demiş demesine de, her sezon neler giyileceğini belirleyen bir marka olmaya da devam ediyor. Elbette önemli olan kişinin kendine has, tavrına, tarzına, karakterine uygun olan stilini belirlemesi. Ama moda da diğer yandan, getirdiği yeniliklerle birlikte her sezon insanları etkilemeyi başarıyor. Bir yılı geride bıraktık, şimdi yeni bir yıl var önümüzde. Geçen sezonun koleksiyonlarındaki çeşitliliğe rağmen, renk ve desen olarak daha düz bir yılın ardından, 2012 çiçekleriyle desenleriyle birlikte geliyor. Demedi demeyin, puantiyeli kıyafetler de bu yıl hiç olmadığı kadar moda olacak. Modacı Gamze Saraçoğlu, 2012 modasını anlatıyor.

- Şehrin kozmik yapısına ayak uyduran, modern, elegan ve sofistike tasarımlara rastlayacağımız bir sezonla karşı karşıyayız. Bu kış ve devamında bahar aylarında renk, desen ve kumaşlara teslim olacağımız bir dönem bizi bekliyor. Geçen sezona nazaran bu sezon çok daha hareketli olacak. Hatta sonbahar ve kışın kasvetine inat renkli ve enerjik bir moda sezonu var karşımızda.

- 2012 yılı giyim modasında belirgin ve baskın olarak hangi renkleri görüyoruz?

- Yeni sezonda daha çok çamur hissi veren renkler dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra bordo, kahverengi, yeşil ve laciverdin her türlü tonunu görmek mümkün olacak. Renk tonlarındaki geçişler de tercihler arasında.

- Peki etek boylarından, kullanılan kumaşlara ve desenlere kadar giyim tarzında, anlayışında değişiklikler göze çarpacak mı?

- Her dönemin olmazsa olmazı siyahı unutacağımız bir sezon geliyor. Çiçeklerin, renklerin ve puantiyelerin coşkusuna tanıklık edeceğimiz bu mevsimde ihtiyacınız olan enerjiyi trendlerde bulacaksınız. Sezonun en gözde detayı, Marc Jacobs ve Stella McCartney başta olmak üzere birçok markanın koleksiyonunda yer alan puantiye desenler... Puantiye desenli elbise ve gömlekler sezonun hitlerinden. Hem günlük giyimde, hem iş hayatında hem de davetlerde puantiye en göze çarpan detaylardan biri olacak.

- 90’lı yıllara bir geri dönüş olduğunu söylemek mümkün mü?

- 90’lı yılların izini biraz görebiliyoruz bu sezon. Çünkü diz altı, piliseli, kloş etekler ve bu eteklerle kombinlenen sivri burun ayakkabılara da sıkça rastlayacağız. Nostaljik ve bir o kadar da cool bir görünüme sahip kadife de bu sezon altın çağını yaşayacak. Özellikle kadife ceket ve elbiseler bu nostaljik ruhu tarzımıza taşıyacak.

- Her gelen yıl, aksesuvarlarda da bir değişikliği mutlaka getiriyor. Ya modeller küçülüyor, ya büyüyor. Peki bu sezonun aksesuvar modasında nasıl detaylar olacak?

- Aksesuvar olarak minik saplı vintage görünümlü çantalar, fötr şapkalar ve sivri burun ayakkabılar çok moda olacak. Saplı minik çanta, kaşmir palto ve fötr şapka kombinasyonu her kadının gardırobunda mutlaka olmalı.

- Siz, tasarımlarınızda nelere ağırlık veriyorsunuz bu sezon? Sizin gündeminizde neler var?

- Bu sezon, kadınlar için elbise ve Oxford ayakkabıları sıklıkla görebileceğiz. Kalın kazaklar, ekose etekler, Oxford ayakkabılarıyla modern kadın siluetleri sıkça karşımıza çıkacak. Dizde kabarık etekler ise davetlerin gözdesi olacak. Aksesuvarlarda sert hatlı ufak çantalar, kombinasyonlara eşlik edecek. Biz de tasarımlarımızda iz bırakmış kadınların siluetlerinden yararlandık. Koleksiyonda, teknolojik formlara sokulan özel tasarım ipek, şifon ve ketenlere, mekanik hissi vermesine rağmen tamamen el işçiliğiyle yaratılan hasır detaylar, biyeler ve drapeler eşlik ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları