Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha'da Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yoğun bakım servislerinde çalışan tıbbi cihaz personelinin aşıda öncelik talebini Meclis gündemine taşıdı. Yaklaşık 8 bin personelin hastanelerde temas riski altında çalıştığına dikkat çekti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef aldı, "İP’in Başkanı projedir, figürandır, kripto damarın ta kendisidir" dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Bir de mübarek Miraç kandilinde, TBMM kürsüsünden beddua ediyorsunuz, "Başınıza damadım kadar taş düşsün” diyorsunuz. Sayın Erdoğan, siz ve damadınız, ülkeye takoz oldunuz. Biz de dâhil, tüm milletimizin başına taş olup yağdınız.
İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edilmesinden sonra kadına şiddet vakalarının 10 kat arttığını söyleyen SAADET lideri Temel Karamollaoğlu, "Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Borsa İstanbul'daki görevinden istifa etmesiyle ilgili olarak "Amerika böyle bir atamadan rahatsızlık duydu. Borsa A.Ş'de kimin genel müdür olacağına Amerika mı karar verecek" yorumunda bulundu.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, pandemi nedeniyle kapalı olan Esnaflara kademli açılma izninin verilmesinin ardından, Bankaların geriye dönük pos cihazı hizmet bedeli tahsilatı yapmasını eleştirdi.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısını gerçekleştirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, kayıtsız ve denetimsiz bir şekilde faaliyette bulunan internet haber sitelerinin yasal mevzuat çerçevesine alınması için hazırladığı 9 maddelik yasa teklifini, TBMM Başkanlığı'na sundu.
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Elazığ Maden İlçesinde bakır madeni işletmesi nedeniyle yöre halkının yaşadığı sıkıntıları, sorunları ve beklentilerini Meclis gündemine taşıdı.
DEVA Partisi kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutluyor. Genel Başkan Ali Babacan, partisinin kurucularıyla birlikte sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra Genel Merkez’e geçen Babacan çevrimiçi bir toplantıda 81 il başkanına seslendi.
HDP Eşbaşkanı Buldan, Meclis’teki tüm kadınlara ‘ortak mücadele’ çağrısında bulundu ve “Kadınlar ve HDP, bu iktidarın koltuğunu sallamaya, hesap ve planlarını bozmaya devam edecek” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ithalata dayalı bir politika izleyen AKP iktidarının tarımı, yurtdışında birilerinin dayatması ile belirlenen bir sistemi dönüştürdüğünü belirtti.
Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan, Halkların Demokratik Partisi'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe'ye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, usta oyuncu Rasim Öztekin'in hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Kadına şiddete karşı atılacak tüm adımları atmaya hazırız, bu konuda bizim tutumumuz nettir" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Tasarruf finansman şirketlerine ilişkin teklifin Meclis'ten geçmesine ilişkin "İleride bu piyasada mağdur olan kişiler olur ise sorumlusu AKP'li iki milletvekilidir" yorumunda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, “Siyasette Eşit Temsile” dair kanun teklifine ilk imzayı attı.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündeme ilişkin yaptığı açıklamada; “Arabayı birazcık kımıldatmak için hem şanzıman dağıtıldı, hem motor yakıldı, hem de kaporta darmadağın edildi. Arabayı kullanan acemi şoför ise kaza mahallinden kaçıp gitti” diye konuştu.